Resmi Gazete'de yayımlanan 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile B sınıfı ehliyete sahip sürücüler, belirli şartlar dahilinde 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek. Bu yönetmelik değişikliğiyle, deneyim bakımından en az 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar, A1 sınıfı sürücü belgesi ile belirli koşullar dahilinde 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanma hakkını elde etti.

AK Partili başkanın makam aracı kaza yaptı: Yaralılar var AK Partili başkanın makam aracı kaza yaptı: Yaralılar var

Yapılan değişiklikle, sürücülerin belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu şartlar arasında en az 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, gerekli sağlık şartlarını taşımak, daha önce sürücü belgesinin geçici veya daimi olarak geri alınmamış olması ve belirlenen direksiyon eğitimi dersini başarıyla tamamlamak bulunmaktadır.

Bu koşulları sağlayan sürücüler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikayı alarak, 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanma hakkını elde edecekler. Sürücülerin sertifikalarının sürücü belgesine işlenmesi için kod eklenmesine gerek olmayacak, ancak istenmesi halinde bu işlem sürücüler tarafından 2 yıl içerisinde gerçekleştirilebilecek. Yönetmelik değişikliği, yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.