Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, depremzedelerin adalet arayışı sürüyor. Gaziantep'te 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı'nın müteahhitleri Hasan Hüseyin ve Abdullah Devrim Sever, firari durumda yurt dışına kaçtı. Müteahhitlerin avukatı Ersan Şen, müvekkilleri hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasını talep etti ancak mahkeme bu talebi reddetti.

Bina hakkında hazırlanan bilirkişi raporunda, belediyeye verilen mimari proje ile statik proje uyuşmaması, kaçak asma kat yapılması, kolon eksiklikleri gibi kusurlar tespit edilmişti. Bilirkişi heyeti müteahhitlerin gerekli özeni göstermemesinden ve ruhsata aykırı bina inşa etmelerinden dolayı kusurlu olduklarına vurgu yapmıştı. İddianameye göre müteahhitlere "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Müteahhitlerin avukatı Ersan Şen, firari durumda olan müvekkillerinin korktuğunu belirterek, "Tutuklamaya yönelik yakalama emri insanları korkutur. Bu insanların burada olamamaları tutuklamaya yönelik yakalama emri nedeniyledir" dedi. Şen, müteahhitlerin hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasını veya mahkemece müvekkillerine güvence verilmesini talep etti. Ancak mahkeme, Şen'in talebini reddederek müteahhitlerin savunma yapmaktan kaçındıklarını ve haklarındaki yargılamayı sürüncemede bıraktıklarını belirtti.

Tarihte bugün; 5 Mayıs Tarihte bugün; 5 Mayıs