Atatürk’ün Afrin’de konakladığı ev temizlendiği ve çalışmaların ardından restore edilip müze olacağı bildirildi. Hatay Valiliği, Atatürk’ün Afrin’de konakladığı evin restore edildiğini ve müzeye dönüşeceğini kaydetti.

2023 yılının en çok okunan kitabı belli oldu 2023 yılının en çok okunan kitabı belli oldu

KURT-Ar tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Birinci Dünya Savaşı sırasında konakladığı ev tespit edilmişti. O evin temizlendiği ve Hatay Valiliğince restore ettirilerek müzeye dönüştürülmesinin planladığını öğrenildi.

Atatürk’ün Birinci Dünya Savaşı esnasında konakladığı eve ilişkin restore çalışmasını, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Banu Dalaman duyurdu. Dalaman, Hatay Valiliği’nin restorasyona başlayarak, evi müzeye dönüştürmeyi planladığını kaydetti.

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Banu Dalaman “Orada Hatay Valiliği, canla başla çalışıyor. Genç bir devlet görevlimiz, Atatürk’ün Suriye seferinde kullandığı bir evi bulmuş. Afrin’de bulunan Ruca’da. Tabii temizlenmiş, yenilenmiş. Şu anda onu nasıl alabiliriz diye düşünüyorlar. O evi müze yapmaya yönelik bir hedefleri var. Bölgede milli değerlerimize bağlı, fedakar bir şekilde çalışan bürokratları görmek bizleri çok etkiledi” ifadelerini kullandı.