ODA TV'nin haberine göre, Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih adlı bir Kuveytli yazar, iddiaya göre Trabzon'da bir Türk vatandaşına yumruk atarak bayılttığı bir Arap turist olayı üzerine, sosyal medya hesaplarından Türkiye'yi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan paylaşımlarda bulunmuştu.

Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu sosyal medya hesabında paylaşarak Atatürk'e hakaret ettiği için, vatandaşlar tarafından büyük tepki almıştı.

Muğla ve Adana’da “Kalkan-21” operasyonları Muğla ve Adana’da “Kalkan-21” operasyonları

atatürk tweeti

Hadsiz şahıs, hakkında soruşturma başlatılması üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya küfür etmişti:

Kuveytli yazar, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yani benim adım Abdulaziz Dhuwaihi bin Rumaih Al-Hajri. Biz ırkçılığı, bir Kuveyt vatandaşına saldırınızı kınıyoruz, siz ise dinimize, Peygamberimize, devletimize, şeyhlerimize hakaret ediyorsunuz, İçişleri Bakanı olduğunuz için sizden korkacağımı mı sanıyorsunuz? Ayakkabımı ağzına sokarsan kişisel bilgilerini ifşa ederek sana dava açarım, seni barbar p*ç” 

ali yerlikayaya tweet

Abdulaziz Dhuwaihi bin Rumaih Al-Hajri, soruşturma kapsamında 21 gün hapis cezasına çarptırıldı ve Kuveyt ile Türkiye arasındaki ilişkilere zarar vermekle suçlandı.