AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CNN Türk'te katıldığı programda Yeniden Refah Partisi ile yapılan görüşmelere dair açıklamalarda bulundu. Yavuz, yapılan toplantılarda Yeniden Refah'ın büyükşehirler ve ilçeler bazında teklifler sunduğunu ancak bu tekliflerin kabul edilmediğini ifade etti.

Yapılan dört toplantıda her şeyin konuşulduğunu belirten Yavuz, "Nurettin Taş bey, Doğan Ayda hoca ile oturduk. Bu masada her şeyi konuşalım dedik. Bakış açıları farklı olabilir. Konuşuyor olmak çok önemli. Karşı grup konuşuyor mu?" diye konuştu.

Yavuz, tekliflerin kabul edilmemesi üzerine, "1 Şubat’ta oturduk. 5 Şubat’a kadar karşılıklı tekliflerde bulunduk. Bir kısım belediyelerde tekliflerde bulundular. Biz sadece meclis üyesi ile sınırlı tekliflerde bulunmadık. Yeniden oturup oturmayacağımızın cevabı bende yok. Bizim tekrar konuşuruz dediğimiz noktada cumartesi günü açıklama yaptılar." şeklinde konuştu.

Ayrıca, MHP ile yapılan görüşmelere de değinen Yavuz, 13 toplantı sonunda MHP ile ilke bazlı bir anlaşmaya vardıklarını belirtti. Yavuz, "Zemin belli, anlaştık biz. İlke bazlı bugüne geldik. Masada çok kolay anlaştık. Bundan sonra da böyle olacak." dedi.

Kamu personeli olmak isteyenlere kötü haber! Kamu personeli olmak isteyenlere kötü haber!