Ayhan Bora Kaplan davasında soruşturma derinleşiyor: Gözaltı sayısı 8'e yükseldi Ayhan Bora Kaplan davasında soruşturma derinleşiyor: Gözaltı sayısı 8'e yükseldi

İstanbul'da gerçekleşen İslam İş Birliği Gençlik Forumu'na katılan 56 üye ülkenin temsilcisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videomesajıyla bir araya geldi. Erdoğan, forum üyelerini selamlayarak, Müslüman gençlerin birlikte hareket etmesinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, videomesajında şu ifadeleri kullandı: "İslam İş Birliği Gençlik Forumu'nun değerli üyeleri, sevgili genç kardeşlerim, kıymetli misafirler, sizleri şahsım ve milletim adına en kalbi duygularımla selamlıyorum. Nazik davetiniz için teşekkür ediyor, İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5. Genel Kurulu'nun başarılı geçmesini diliyorum."

Erdoğan, İslam İş Birliği Gençlik Forumu'nun geniş bir coğrafyada gerçekleştirdiği faaliyetleri takdirle karşıladığını belirterek, "İslam Dünyası'nın dört bir yanından forum vesilesiyle ülkemizi teşrif eden misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. İslam Gençlik Forumu'nun bugün Asya'dan Afrika'ya, Amerika'dan Arap Yarımadası'na kadar geniş bir coğrafyada, Müslüman gençlere yönelik yürüttüğü faaliyetleri yakından takip ediyoruz. Müslüman gençlerin, ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda güçlenerek özgüvenli yetişmeleri için geniş bir yelpazede çalışmalar gerçekleştiren forumumuzu tebrik ediyorum."

Filistin'e yönelik yaşanan zulmü hatırlatarak, "İsrail'in Nazileri aratmayan saldırıları" ifadesini kullanan Erdoğan, Türkiye olarak Filistinli kardeşlerle tam bir dayanışma içinde olduklarını ve İslam İş Birliği Gençlik Forumu'nun Filistin davasındaki aktif duruşunu takdirle karşıladıklarını belirtti.

Erdoğan, mesajında gençlere birlik çağrısında bulunarak, "Müslüman gençler olarak sizlerin birlikte hareket etmenizin ne kadar hayati öneme sahip olduğunu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan katliamlarda bir kez daha müşahede ettik" dedi.

Gençlerin ülkelerine döndüklerinde tüm vatandaşlara selam göndermelerini isteyen Erdoğan, İslam İş Birliği Gençlik Forumu'nun 5. Genel Kurulu'nun başarılı geçmesini dileyerek, gençleri sevgiyle ve saygıyla selamladı.