Son dönemde sosyal medya platformlarında yaptıkları paylaşımlarla tartışmalara neden olan bazı AK Partili milletvekillerine, parti grup yönetiminden uyarı geldi. Yapılan uyarıda, "Herkes sizi izliyor, adımlarınıza dikkat edin" denildi. Bu uyarının, 'Istakoz' ve 'Rolex' gibi tartışmaların ardından gelmesi ise dikkat çekti.

AK Parti içinde yapılan toplantılarda, vekillerin iyi niyetli ve samimi olsalar bile sosyal medyadan yaptıkları paylaşımların kamuoyunda yanlış algılanabildiği ve tepki çekebileceği tespiti yapıldı. Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'şatafat, gösteriş ve kibir' içeren davranışlara karşı hassas olduğunu vurgulayarak, milletvekillerinin bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

Erdoğan-Özel görüşmesi nasıl geçti? Erdoğan-Özel görüşmesi nasıl geçti?

AK Parti yöneticileri, "Hepimiz kamuoyu önünde olan insanlarız. Milletvekili arkadaşlarımıza daha dikkatli olmalarını söylüyoruz. Giyim kuşamdan yemeden içmeye, her konuda hassas olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Grup yöneticileri, vekillere yaptıkları açıklamalardan, kullandıkları dil ve söyleme kadar her alanda özenli olmaları gerektiğini belirtti. Milletvekillerine, "Herkes şu anda sizi izliyor. O sebeple attığınız her adım yanlış anlaşılabilir. Siz samimi olsanız bile, yanlış algılanacaktır. Bu sebeple çok özenli olun. İstenmeyen sonuçlara yol açacak davranışlardan kaçının" uyarısında bulunuldu.