Dün Adıyaman'ın Besni ilçesindeki programları kapsamında bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yürütülen çalışmalara dair güncel bilgiler verdi. Bakan Tunç, Adalet Bakanlığı olarak deprem sonrasında oluşturdukları kriz merkezi ile ilgili detayları paylaşarak, bölgeye gönderilen koordinatör başsavcı sayısının her ile denk geldiğini ve yaklaşık 900 bilirkişinin yıkılan binalara ilişkin delil almak üzere bölgeye sevk edildiğini ifade etti.

Adalet Bakanı, toplanan delillerin soruşturmalar ve açılan idari davalarda kullanıldığını belirterek, şu anda 812 dosyada bilirkişi raporu olduğunu, 1783 dosyanın bilirkişide olduğunu ve 1007 dosyanın bilirkişiye gönderilmeyi beklediğini açıkladı. Bakan Tunç, ceza soruşturmaları kapsamında 267 tutuklu ve 984 kişinin adli kontrol altında olduğunu ifade ederken, deprem soruşturmalarında 2 bin 825 kişinin yargılandığını, 369 iddianamenin mahkemelere sunulduğunu ve davaların açıldığını belirtti.

Terör örgütüne darbe: “BOZDOĞAN-30” Terör örgütüne darbe: “BOZDOĞAN-30”

Aynı zamanda Adalet Bakanı, İstanbul Adliyesi'nde meydana gelen saldırıya da değindi. Bakan Tunç, saldırının ardında terör örgütlerinin benzer bir senaryoyu yaşatma niyetinde olduğunu belirterek, güvenlik kapısından geçebilseydi daha büyük bir trajedi yaşanabileceğini vurguladı. Saldırıya ilişkin 102 kişinin gözaltında olduğunu söyleyen Bakan, soruşturmanın titizlikle devam ettiğini ve terörle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini ifade etti.

Son olarak, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. Yargı Paketi'nin taslağının hazır olduğunu ve yerel seçimlere kadar yasalaşmasını umduklarını belirtti. Taslağın, yaklaşık 70 madde içerdiğini ve yargı hizmetlerinin etkinliğini artırmaya yönelik önemli düzenlemeler içerdiğini ifade etti.