CNN'nin ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, ABD'nin Yemen'deki Husilere bağlı hedeflere düzenlediği yeni saldırının, öncekinden daha küçük çaplı olduğu ve ABD tarafından tek taraflı gerçekleştirildiği bildirildi. ABD ve İngiliz savaş uçakları, geçen gece Yemen'in başkenti Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde Husilere ait bazı noktalara hava saldırıları düzenlemişti.

Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi! Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi!

Husilere bağlı El-Mesira kanalının haberine göre ise ABD ve İngiltere, başkent Sana'ya bir dizi hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırılar, son dönemde Husilerin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık ticari gemilere yönelik eylemlerinin ardından yaşanan gerginlik ortamında gerçekleşti. Yemen'deki Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı Pentagon, 6 Aralık 2023'te uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmiş, 18 Aralık 2023'te de "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir misyon oluşturulduğunu duyurmuştu.

Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları, küresel ekonomide yeni bir "tedarik zinciri krizi"nin başlamasına neden olabilecek endişelere yol açmıştı. Söz konusu saldırılar, Süveyş Kanalı'nın geçişlerini tehlikeye atarak, Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan bu önemli suyolu üzerindeki deniz trafiğini etkileyebilir.