Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B2'den 'B+'ya yükseltirken, not görünümünü de durağandan pozitife çevirdi. Bu önemli gelişme üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Bakan Şimşek, açıklamasında, "Uyguladığımız programın somut sonuçları ülke kredi notumuza da yansıdı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu başarıya kayıtsız kalmayarak kredi notumuzu bir kademe yükseltirken, görünümümüzü pozitife çevirdi. Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek'ten tasarruf ve enflasyon mesajı Bakan Şimşek'ten tasarruf ve enflasyon mesajı

12 yıl aradan sonra gelen bu not artışının arkasındaki etkenlere vurgu yapan Bakan Şimşek, "12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu" şeklinde konuştu.

Ekonomideki olumlu gelişmelerin devam edeceğine dikkat çeken Şimşek, "Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir" dedi.