Müsavat Dervişoğlu başkan oldu! Müsavat Dervişoğlu başkan oldu!

Son dönemde Yeniden Refah Partisi'ne yönelik sertleşen söylemler arasında, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın çıkışı dikkat çekti. Elitaş, aday gösterilmeyen isimlerin başka partilere geçmesini eleştirerek, "Bize aday adaylığı için müracaat edenler, başka kapılarda geziyor. Sanki görücüye çıkmış gibi" dedi.

Mustafa Elitaş, Nevşehir'e yaptığı ziyaret kapsamında AK Parti'nin belediye başkan adayları ve ilçe yöneticileri ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partiyi kurduğu günden itibaren elde ettiği başarıları vurgulayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın en büyük eseri AK Parti'dir. Bugün, Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olabilmek, beldemizin mamur olabilmesi için yaptığımız hizmetlerle anılmak bizim için büyük mutluluk kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

Salondaki milletvekillerinin isimlerini sayarak sözlerine başlayan Elitaş, aday adaylığı için müracaat edenlerin başka kapılarda dolaştığını belirterek, "Birileri de bunları kapıyorlar. Sonra onlar, 'biz Cumhur İttifakı'nın bir paydaşıyız' diyorlar. Cumhur İttifakı'nın paydaşı olabilmek için bu davaya engel çıkaranların yanında durmamalısın" dedi.

Elitaş, konuşmasının devamında "Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları koltuk sevdasında olanlar değil, dava şuuruna inanmış insanlardan oluşmaktadır. Bu bilinçte olmayanların bizim yanımızda yeri yok. Başka partiye gideceksin onlarla beraber ihtiraslarını tetikleyecek, nefsini kabartacak ve sonra da intikam duygusuyla kaybettirmek için gayret göstereceksin" diye konuştu. Aday gösterilmeyen isimlerin partiye ihanet ettiğini savunan Elitaş, "Terk edebilen şahsiyet, yarın seni bir dakikada terk eder" şeklinde sert ifadelerle eleştirilerini sürdürdü.