Yerel seçimlerde Zafer Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan  Adayı olan Mahmut Tatar, Zafer Partisi’nden istifa etti.

Mahmut Tatar, “Türk milliyetçilerini temsil ettiğini düşündüğümüz Zafer Partisi’nin Türklük davasına inancımızı sarsacak bir vefasızlık ile karşı karşıya olduğumuzu üzülerek görmekteyim.” Diyerek Zafer Partisi’nden istifa etti.

Mahmut Tatar’ın açıklamalarının tamamı şöyle:

“Değerli Türk Milliyetçisi dostlarım!

Bir seçim süreci geçirdik hep birlikte. Doğu Anadolu Ve Güneydoğu Anadoluda Türk Milliyetçilerinin sesi olmak ve terör örgütü militanlarına meydan bırakmamak için ortaya gövdemizi koyduk. Bu yolda ismimizin bir önemi yoktu. Fakat geldiğimiz noktada, Türk milliyetçilerini temsil ettiğini düşündüğümüz Zafer Partisi’nin Türklük davasına inancımızı sarsacak bir vefasızlık ile karşı karşıya olduğumuzu üzülerek görmekteyim.

Bu bağlamda gördüğüm lüzum üzerine Zafer Partisi’nden istifa ettiğimi üzülerek kamuoyu ile paylaşıyorum.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene.

Özgür Özel'den iktidara Soma tepkisi! Rakamlarla açıkladı Özgür Özel'den iktidara Soma tepkisi! Rakamlarla açıkladı

Mahmut TATAR”

14 Mayıs seçimlerinde Tatar ailesinden 4 kardeş, 4 farklı partiden Şırnak'ta 1. sıra milletvekili adayı olmuştu. Sabri Tatar Yeniden Refah Partisi'nden, Arslan Tatar AK Parti'den, MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar MHP'den Mahmut Tatar ise Zafer Partisi'nden milletvekili adayıydı.