Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Altınöz, Gazete Duvar'a verdiği röportajda, partisinin yerel seçimler ve AK Parti ile olan ilişkileri hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Altınöz, başta '94 ruhu' olmak üzere parti içinde yaşananları ve AK Parti lideri Erdoğan'ın 'milli görüş gömleğini çıkardığı' ifadesine tepkisini dile getirdi. Altınöz, şu ifadeleri kullandı:

Hoşça kal Meral Akşener Hoşça kal Meral Akşener

"Sayın Cumhurbaşkanının o ruhu yaşaması mümkün değil. Onlar artık buradan kopmuş durumdalar. Çünkü sen 'Milli Görüş gömleğini çıkardım' dersen, o ruhu yaşayabilmen mümkün değil. Sen 'o gömleği çıkardım' diyorsun, sonra '94 ruhunu yaşayayım' diyorsun, bu mümkün değil."

Altınöz, 14 Mayıs itibariyle yapılan ittifak sürecini de detaylandırdı. AK Parti ile yapılan görüşmelerin nasıl sonuçlandığını aktarırken, şu açıklamalarda bulundu:

"14 Mayıs'ta yaptığımız protokolde hayata geçmesini istediğimiz 30 maddenin listesini AK Parti'ye verdik. İlk etapta olabileceğini söylediler. Adaylığımızın açıklanmasından önceki gün sayın Binali Yıldırım aradı ve 'Kusura bakmayın, imza atamayacağız' dedi. Karşılıklı teşekkür ettik."

Ancak, belirlenen maddelerin uygulanamadığını belirten Altınöz, ittifakın çözülmesine yönelik süreci şu şekilde aktardı:

"İlk etapta 'hayır' dediler ve biz adaylığımızı ilan ettik. İmzaların YSK'ya verileceği son gün Sayın Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımızı davet etti ve 'Arkadaşlar böyle söylemiş ama ben bunların hepsine imza atarım. Sorun yok. İmzayı ben atacağım' dedi. Biz de Türkiye'nin saadet ve selameti için yaptık, kendi adımıza değil."

Altınöz, bazı AK Parti yöneticilerinin Yeniden Refah Partisi ile ilişkilerinde kavga etmek istediğini belirtirken, şunları söyledi:

"İktidar partisinin destekleyicisi çok fazla medya grubu var. Bizim destekleyicimiz genel itibariyle sokaktaki vatandaş. Böyle olunca onlar medyayı kullanmak suretiyle bir bakıma 'Yeniden Refah Partisi hak etmediği kadar belediye istedi, o yüzden bu iş olmadı' noktasına getirmeye çalışıyorlar ama bunun yanlışlığını defalarca söyledim. Dedim ki hatta 'AK Parti yöneticilerinin bir kısmı bizimle kavga etmek istiyor.' Ama biz kavga etmek istemiyoruz. Biz kavga etmek istersek kavga edilir. Onlar bizimle kavga etmek istiyor ama biz kavga etmek istemiyoruz."

Altınöz, medya aracılığıyla yapılan algı operasyonlarına da değindi ve partisinin destekçilerinin sokaktaki vatandaşlar olduğunu vurguladı.