İYİ Parti'de kurultay günü İYİ Parti'de kurultay günü

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul adayı Mehmet Altınöz, Çatalca'da pazar ve esnaf ziyaretinde bulunarak seçim kampanyasına dair açıklamalarda bulundu. Altınöz, kampanyalarının bazı unsurlarının hedef alındığını ve partilerine zarar vermeye çalışan iç ve dış güçlerin bulunduğunu dile getirdi. Altınöz, "Bizim partimizden bazı arkadaşlarımızı etkilemek suretiyle, seçim kampanyasında bize karşı iç muhalefet oluşturmak isteyen iç ve dış güçler ortaya çıktı. Bunlar partimizi büyüten unsurlar çünkü partimizin sahadaki gücünü gören bazı parti yöneticileri içerimizde fitne ateşi ortaya koymak istediler ama bunda başarılı olamadılar" şeklinde konuştu.

Altınöz ayrıca, seçim kampanyalarının aktifliğinin bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını belirterek, "Özelikle de seçim kampanyamızın çok aktif olması rahatsızlığa neden oldu. Erbakan hocamızın tabiriyle gulu gulu dansı yapmaya başladılar. Bu bizim 31 Mart'taki gücümüzü de önceden bir bakıma ilan etmemize neden oldu. Üye sayımız arttı ve 520 bini geçti. Türkiye'nin en çok üye sayısı olan üçüncü partisiyiz. 520 bini geçmek çok önemli bir konu" ifadelerini kullandı.

Partilerine yönelik yapılan eleştirilere de yanıt veren Altınöz, "Özellikle pankartlarımızın, broşürlerimizin, afişlerimizin İstanbul'da çok yaygın olması bazı partileri çok rahatsız etmiş. Hatta bizimle hukuki ve insani olarak yakın olan arkadaşlarımızın bile, başka belediye başkan adaylarının bile bize çamur atmaya kalkması anlaşılır bir şey değil" diyerek tepki gösterdi. Altınöz, seçim kampanyalarının devam ettiğini ve gece gündüz çalışarak İstanbul'u kazanmayı hedeflediklerini belirtti.