Dışı Şentop’un içi Davutoğlu’nun üniversitesinin büyük yolsuzluğu 

Türkiye’de üniversite okumak için ÖSYM sınavlarına girip istediğiniz bölüme YÖK tarafından yerleştiriliyorsunuz. Peki sınava girmeden Türkiye’de istediğiniz bölüm okumak isterseniz ne yapacaksınız. İşte size adım adım bir yolsuzluk hikayesi . YÖK bu sorulara cevap veremiyor. 

Kuzey Makedonyada faaliyet gösteren Uluslararası Balkan üniversitesi Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde 17/25 FETÖ operasyonunda Halkbankası genel müdürünün evinde bulunan ayakkkabı kutularının içinde çıkan rüşvet paraları ile gündeme gelmişti. Davutoğlu ekibinin yönettiği üniversitenin şimdiki fahri mütevelli heyeti  başkanı TBMM başkanı Mustafa Şentop. 

 Bu sene pandemi bahane edilerek öğrenci kayıt işlemleri için yapılan reklamda YÖK ve CUMHURBAŞKANLIĞI amblemleri kullanılarak  “bize kayıt olun Türkiye’de istediğiniz üniversitede okuyun” diyerek yüzlerce öğrenci kaydettiler. Okulun resmi dili İNGİLİZCE olmasına rağmen bu öğrencileri TÜRKİYE’de TBMM başkanı Mustafa Şentop’un baskısı ile üniversitelere yerleştirildiler.  Bu YÖK’ün yayınladığı duyuru ve yönetmeliklerine aykırı. Ya YÖK bu oldubittiyi kabul ederek yüzlerce öğrenciyi ÖSYM sınavını kazanmadan Balkan Üniversitesi üzerinden Türkiye’deki Üniversitelerde okumasına göz yumacak böylece milyonlarca öğrencinin açıktan hakkı yenecek ya da bu öğrencileri kaydeden üniversitelere ve Uluslararası Balkan üniversitesi Rektörüne soruşturma açıp bu öğrencilerin ilişiğini kesecek ve bu usulsüzlüğü yapan rektörler meslekten el çektirilecek. TBMM Başkanından korkuya YÖK bu işlemi yapamadığı hatta YÖK Başkanının bu durumdan haberdar olmadığı iddia edilmektedir. 

YÖK’ün Duyurusu

“  Bu kurum ve şirketlerce; yurt dışındaki herhangi bir kurumda yükseköğrenim görülmesinin ardından Kurulumuza başvuran kişilere doğrudan denklik verileceği, Türkiye'deki Üniversitelerimizle anlaşmalarının bulunduğu ve pandemi süresince eğitimlerini anlaşma yaptıkları bu üniversitelerde alacakları gibi duyurusu yapılan hususların Kurulumuz nezdinde herhangi bir geçerliği ve yasal bağlayıcılığı bulunmamakta olup bu paylaşımları yapan kurum ve şirketler hakkında gerekli yasal işlem ayrıca yapılacaktır.” 

Şeklindedir. 

Bütün dünya üniversiteleri pandemiden dolayı uzaktan eğitim yaparken Uluslararası Balkan üniversitesinin altyapısı buna uygun değil mi yoksa öğrencileri sizi Türkiye’de okutacağız yalanı ile kayıt yaptırıp  öğrencileri Mustafa Şentop’un baskısı ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine kaydettirmişlerdir. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop tweter hesabından da bunu doğrulamaktadır. Ayrıca da Namık Kemal Üniversitesi rektörü de attığı bir tweterda bunu doğrulamaktadır.  

  Binlerce öğrenci ÖSYM sınavlarında ter dökerken Davutoğlu Şentop kontrolündeki Üniversiteye hülle yolu ile kaydol Türkiye’de Namık Kemal Üniversitesinde oku. YÖK yayınladığı duyuruya sahip çıkma iradesini gösteremediği için büyük bir haksızlık ve yolsuzluğa göz yummaktadır. Davutoğlu bu stratejiyi Balkan üniversitesindeki elemanları vasıtası ile TBMM başkanı Mustafa Şentopu dolayısı ile hükümeti zora sokmak için planladığı stratejik bir sığlık mı. YÖK’ü göreve çağırıyoruz.

Üşüyoruz Üşüyoruz