İstanbul'da özellikle site sakinlerinin fahiş aidatlara isyan etmesi, bir yandan da site yöneticilerinin astronomik maaşlarına yönelik tepkilere neden oluyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, devletin denetimlerini sıklaştırarak bu duruma müdahale etmesi gerektiğini savunuyor.

Gözler özellikle site yöneticilerinin aldıkları yüksek maaşlara çevrilirken, bu durum kamuoyunun gündemini meşgul ediyor. İstanbul'daki birçok site sakininin şikayetleri her geçen gün artarken, ortaya çıkan rakamlar dikkat çekiyor.

Uzmanlar, bazı site yöneticilerinin hatta site müdürlerinin aylık 150 bin ila 200 bin TL'ye kadar maaş aldığını belirtiyor. Bu durum, kat maliklerinin cebinden çıkan yüksek meblağlarla birlikte mafyatik grupların eline geçmiş vaziyette olan site yönetimlerinin varlığına işaret ediyor. Hatta bazı durumlarda, çakarlı araçlarla siteye girenlerin dahi olduğu ifade ediliyor.

Bir uzmanın Show Haber'e yaptığı açıklamaya göre, 200 dairelik bir sitede bir yöneticinin kendisine 150 bin TL maaş yazdırması, bireysel bir talep olmasına rağmen genel kuruldan geçerek kabul edilmiş durumda. Ancak bu durum, site sakinlerinin büyük tepkisine neden oluyor.

Vatandaşlar, yapılmayan işlerden bile ücret talep edilmesine ve yüksek maaşlara karşı büyük bir tepki gösteriyor. Devletin, bu duruma el atarak denetimlerini sıklaştırması gerektiğini savunuyorlar. Bu şekilde, site sakinlerinin mağduriyetinin önüne geçilebileceği düşünülüyor.

Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu! Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu!