Dolar kurundaki sürekli yükseliş, ek vergilerin uygulanması ve küresel piyasalardaki fiyat artışları, akaryakıt fiyatlarına rekor üstüne rekor kırdırmaya devam ediyor. NTV'nin haberine göre, benzin ve motorine ikinci kez zam yapılacak.

Bu gece gerçekleşecek zamla birlikte, benzinin litre fiyatı 1 lira 34 kuruş, motorinin ise 1 lira 11 kuruş artacak. Böylece, benzin ve motorin litre fiyatı 43 lirayı aşacak. Geçtiğimiz hafta cuma günü de benzin ve motorine 1 liranın üzerinde zam gelmişti, bu yeni zamla birlikte artış devam edecek.

Taksim terör saldırısı davasında karar Taksim terör saldırısı davasında karar

20 Mart 2024 itibarıyla, İstanbul'da motorin litre fiyatı 41.82 lira, benzinin litresi ise ortalama 42.06 lira olarak satılıyor.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında, Türkiye'de gümrüksüz rafineri fiyatına Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatının bulunduğu belirtiliyor. Bu unsurların döviz kuru ve küresel piyasalardaki dalgalanmalarla birlikte fiyatları etkilediği ifade ediliyor.