Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, SÖZCÜ Televizyonu'nda İpek Özbey'in sorularını yanıtlarken, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu. Özdağ, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşlarındaki artış konusundaki tutumunu sert bir dille eleştirirken, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere harcadığı kaynakları da mercek altına aldı.

Özdağ, "250 milyar dolara yakın parayı bu ülke Suriyelilere ve değişik ülkelere harcamış" diyerek, bu miktarın detaylı bir analizini sunarak, Suriyeli mültecilerin sayısındaki artışa ve İstanbul'daki sığınmacı ve kaçak durumuna vurgu yaptı. Ayrıca, bazı kişilerin Suriyelilere vatandaşlık satışından elde ettikleri geliri sorgulayarak, bu durumun Türk halkının büyük bir bölümüne zarar verdiğini belirtti.

Özgür Özel'den iktidara Soma tepkisi! Rakamlarla açıkladı Özgür Özel'den iktidara Soma tepkisi! Rakamlarla açıkladı

Emekli maaşlarına yapılan zam konusunda Erdoğan'ı eleştiren Özdağ, 2008'den bu yana emekli maaşlarında yaşanan düşüşü detaylarıyla açıklayarak, "164 milyar dolar Suriyelilere harcanan para 2012'den bu yana. Bu rakamı nereden buluyoruz? Kendi yayınlarından buluyoruz. Yılda 11 milyar dolar" şeklinde konuştu.

Özdağ, Türkiye'nin dünyada en fazla insani yardım yapan ülkeler arasında olduğunu, ancak bu yardımların cemaat ve tarikat ilişkileriyle sık sık iç içe geçtiğini öne sürdü. AKP'nin, devletin çeşitli kurumlarını cemaat ve tarikatlara teslim ettiğini iddia ederek, "O gün FETÖ için açılan yolları, bugün hangi cemaatler için açıyorlar?" sorusuyla dikkat çekti. Özdağ, bu durumu Türk milletine karşı işlenen en büyük suç olarak değerlendirirken, "Tarikat ve cemaatlerin devlet kurumlarını yönetmesine izin verdi. Bunu, bir AK Parti milletvekiline sordum. 'Bir FETÖ deneyimi yaşadınız. Akıllanmadınız mı? Bu gün nasıl yapıyorsunuz da devletin değişik kurumlarını değişik cemaat ve tarikatlara...' dedim. Dedi ki 'Ümit bey, onların yanında devletin çok güvenilir insanları var, kontrol ediyorlar onları'" ifadeleriyle endişelerini dile getirdi.