Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. TİP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, TİP, Hatay'da kendi içinde oluşturulan ittifak sonucu Gökhan Zan'ı Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirledi. Açıklamada TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TİP'in eski Milletvekili Barış Atay ve Gökhan Zan'ın bulunduğu bir toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşan Sera Kadıgil, "Hatay halkının kendi içinde oluşturduğu ittifak, bize bir isim söyledi. 'Biz bu iki seçenek arasına sıkışmak istemiyoruz, bize bir seçenek sun Türkiye İşçi Partisi' diye bir görev yükledi. Türkiye İşçi Partisi çatısında Hatay halkının ortak adayı olarak Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Gökhan Zan'ı davet ediyorum" dedi.

Adaylık açıklamasında konuşan Gökhan Zan, CHP yönetimine ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a çağrıda bulundu. Zan, CHP'ye seslenerek, "Deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren 50 binden fazla canımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Yapmayın" dedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a da çağrı yapan Zan, "Adaylıktan çekilin" ifadelerini kullandı. Zan, "Eğer bu yanlıştan dönülürse halkımızı yalnız bırakmamak, yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım, hazırız..." şeklinde konuştu.

Gökhan Zan, bir gazetecinin, "CHP, Lütfü Savaş'ı değiştirirse adayınızı geri çeker misiniz?" sorusuna TİP Sözcüsü Sera Kadıgil'in cevap verdiğini belirtti. Kadıgil, "Bizim attığımız bu adım ne CHP'ye ne Lütfü Savaş'a karşı bir adım. Bizim attığımız adım, AKP'nin rantçı anlayışına ve başka kisveler altında bu rantçı anlayışı sürdüren anlayışa karşı bir adım. Bölmeye, dağıtmaya değil; doğruda birleşmeye gelmek istiyoruz. CHP'li dostlarımız üstlerine düşeni yapıp Hatay halkının sesine kulak verdiğinde biz de üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" şeklinde cevap verdi.

Gökhan Zan, futbolculuk kariyerinin ardından İYİ Parti'den milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti. Geçen Aralık ayında İYİ Parti'den istifa etmişti.