6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin birinci yılı geride kalırken Üsküdar Belediyesi'nin, vatandaşların depremzedeler için gönderdiği yardım malzemelerini otoparkta çürümeye terk ettiği belirlendi. Bulgurlu'daki Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi'nde toplanan yardım malzemelerinin otoparkta çürüdüğüne dair görüntüler, kamuoyunda büyük tepki uyandırdı.

Hatırlanacağı üzere, 11 ilde büyük hasara yol açan depremler sonrasında Türkiye genelinde yardım kampanyaları düzenlenmişti. Üsküdar Belediyesi de bu kampanyalara katılarak Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi'ni yardım malzemelerini toplamak için merkez olarak kullanmıştı. Ancak geçen 1 yılın ardından otoparkta çürümeye terk edilen malzemeler, depremzedelere ulaştırılmadığı için eleştirilere neden oldu.

Yunan adalarına kapıda vizede yeni gelişme Yunan adalarına kapıda vizede yeni gelişme

Olayın ortaya çıkmasının ardından gözler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e çevrildi. Başkan Türkmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada olaydan haberi olmadığını belirtti. Yardım malzemelerinin neden deprem bölgesine ulaştırılmadığını araştıracağını ifade eden Türkmen, vatandaşların gönderdiği yardımların amacına uygun şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı. Kamuoyu, yaşanan bu duruma ilişkin Başkan Türkmen'in yapacağı açıklamaları beklemeye başladı.