Ticaret Bakanlığı’na yapılan başvurular, kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonları gibi ürünlerde sahte yetkili servislerin tüketicileri mağdur ettiğini ortaya koydu. Bu servisler, yetkili servis gibi tanıtım yaparak tüketicileri yanıltıyor.

Sahte Yetkili Servislere Ağır Yaptırımlar

Ticaret Bakanlığı, sahte yetkili servislere yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. Bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulu, internet arama motorları ve sosyal medya üzerinden yapılan reklamlara ilişkin incelemeler sonucunda, son iki yılda yaklaşık 15 milyon lira idari para cezası uyguladı. Denetimler sonucunda suç unsuru teşkil eden uygulamalar tespit edildiğinde, ilgili kişiler hakkında cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

İnternet Arama Sonuçlarına Dikkat

Tüketiciler, internet aramalarında ilk sıralarda çıkan servislerin reklamlarına ve internet adreslerinde yer alan firma logolarına aldanmamalı. Bu servislerin, üretici veya ithalatçı firmanın internet sitesinde veya SERBİS’de yer alıp almadığı mutlaka kontrol edilmeli.

Tüketiciler, karşılaştıkları mağduriyetleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Ticaret Bakanlığı web sayfası üzerinden ihbar ve şikayet olarak iletebiliyor. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ve “www.servis.gov.tr” adresinden erişilebilen Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) aracılığıyla, kullanılan ürünlerin yetkili servis bilgisine ulaşmak mümkün.

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı

Ticaret Bakanlığı’nın bu sıkı denetimleri ve bilinçlendirme çalışmaları, tüketicilerin daha güvende olmasını sağlamak ve sahte servislerin neden olduğu mağduriyetleri en aza indirmek amacıyla sürdürülüyor. Tüketicilerin, yetkili servis hizmeti alırken dikkatli olmaları ve resmi kanallardan doğrulama yapmaları önem arz ediyor.

Editör: Burak Hakkı Polat