Interpol işbirliğiyle dört ülkede gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, aralarında suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. İtalya, Türkiye, İsviçre ve Almanya'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar, Milano Mahkemesi Ön Soruşturma Hakimliğinin çıkardığı ihtiyati gözaltı kararı doğrultusunda gerçekleştirildi.

Gözaltı ve Suçlamalar

İtalyan Polisinden yapılan açıklamada, gözaltına alınanlara terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete oluşturmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak gibi suçlamalar yöneltildiği belirtildi. Operasyon kapsamında Barış Boyun, başkent Roma'ya 90 kilometre mesafedeki Viterbo'da sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Selçuk Bayraktar’dan Filistin makalesi! Selçuk Bayraktar’dan Filistin makalesi!

Türkiye'nin İade Talebi

Barış Boyun, Türkiye'de en çok arananlar listesinin başında yer alıyordu. 2022 yılında gözaltına alındığında, Türk makamları Boyun'un iadesini talep etmiş ancak İtalyan yargısı bu talebi reddetmişti. Boyun, kırmızı bültenle aranıyordu ve uzun süredir uluslararası güvenlik birimlerinin takibindeydi.

Örgütün Diğer Üyeleri de Yakalandı

Nisan ayında İzmir'de gerçekleştirilen "Mahzen-24" operasyonunda, Boyun'un organize ettiği suç örgütünün tetikçisi ve diğer üyeleri de gözaltına alınmıştı. Operasyonda 8 şüpheli yakalanmış, 4 ruhsatsız tabanca, 2 tüfek, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve suçta kullanıldığı belirlenen motosiklet ele geçirilmişti.

Editör: Burak Hakkı Polat