Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokaklardaki başıboş köpeklerin uyutulmasına yönelik önerilere sert bir şekilde karşı çıktı. Soylu, "Avrupa'nın yapmış olduğu uyguladığı kötü örnekler bizim merhametli Türk halkının örf ve adetlerine uygun değildir. Köpeklerin uyutulması, yok edilmesi böyle pervasızca kabul edilmesine gönlüm razım değildir" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli basın toplantısında muhalefeti topa tuttu! Devlet Bahçeli basın toplantısında muhalefeti topa tuttu!

AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi hazırlıklarında sona yaklaşıldı. Teklife göre, sokak köpekleri önce sahiplendirilmeye çalışılacak ve bu süreçte 30 gün beklenecek. Bu süre zarfında sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak. Soylu, bu yöntemin toplumda büyük yaralar ve geri dönüşü olmayan travmalar yaratacağını belirtti.

"Gönlüm Razı Değildir"
Soylu, sokak köpeklerinin uyutulması konusundaki tutumunu net bir şekilde ortaya koyarak, "Köpeklerin uyutulması ülke toplumunda büyük yaralar ve geri dönüşü olmayan travma yaratır. Avrupa'nın yapmış olduğu uyguladığı kötü örnekler bizim merhametli Türk halkının örf ve adetlerine uygun değildir. Köpeklerin uyutulması, yok edilmesi böyle pervasızca kabul edilmesine gönlüm razım değildir" dedi.

Topu Belediyelere Attı
Soylu, çözümün belediyeler tarafından sistemli bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı. "Yapılacak olan belediyelerin sistemli bir biçimde bu sorunu çözmesidir. Canların hayatı polemik yapılacak konu değildir. Onlar Allah'ın bize emanet ettiği sessiz kullarıdır. Yaratılanı severiz yaratandan ötürü" şeklinde konuştu.

4 Bakanlık Üzerinde Çalıştı
Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre-Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı taslak çalışmayı AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'na teslim etti. Çalışma, Yenişehirlioğlu koordinesinde Meclis'te tamamlanacak. Bu dört bakanlık, neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu hazırladıkları raporlarla ortaya koydu.

Rapor Erdoğan'a Sunuldu
Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili etki analiz raporunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğu öğrenildi. Raporda, sorunların güvenlik, sağlık ve ekonomik yönleri detaylandırıldı. Saldırgan hayvanların toplum güvenliğini tehlikeye attığı belirtildi. Bu hafta içinde Meclis'e gelmesi beklenen sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifinde, köpeklerin uyutulmasının çözüm olarak önerildiği iddia edildi.

Editör: Burak Hakkı Polat