Dışişleri'nden Yemen açıklaması Dışişleri'nden Yemen açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yerel seçimlerin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Erdoğan’ın yapacağı iade-i ziyaret merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan CHP’ye henüz resmi bir randevu talebi iletilmemiş olsa da ziyaretin haziran ayının ilk yarısında gerçekleşeceği öngörülüyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Erdoğan’ın 18 yıl aradan sonra gerçekleşecek olan CHP ziyaretinde nasıl ağırlanacağı da dikkat çekiyor. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in makam odasında misafir edilecek. Önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun döneminde kullanılan makam odasında herhangi bir oturma düzeni değişikliği yapılmayacak.

Erdoğan, Özel’in makam odasında diğer siyasi parti genel başkanları gibi ağırlanacak. İki lider, aynı hizada bulunan tekli koltuklara oturacak. Ziyarete eşlik edenler ise tekli koltukların iki yanındaki kanepelerde yerlerini alacak. Böylece, AKP Genel Merkezi’ndeki görüşmede tartışma yaratan 'boş koltuk' görüntüsüne izin verilmeyecek.

Bu ziyaret, CHP ve AKP arasında uzun süredir beklenen bir diplomatik temas niteliği taşıyacak. Erdoğan'ın ziyareti, hem sembolik anlamı hem de siyasi sonuçları bakımından önemli olacak. Hazırlıklar titizlikle sürerken, iki liderin görüşmesinin içeriği ve sonuçları da merak konusu.

Editör: Burak Hakkı Polat