Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Medipol Başakşehir, 3-1 geriden gelip beraberliği yakaladığı maçta Sörloth'un son dakika golüyle 4-3 yenildi ve Devler Ligi'ne veda etti. İrfan Can'ın attığı 3 gol puan için yeterli olmadı.

Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ndeki 5. maçında Alman ekibi Leipzig'i konuk etti. Eski Trabzonsporlu Sörloth'un son dakika golüne engel olamayan temsilcimiz, sahadan puansız ayrıldı.

Alman ekibinin golleri 26. dakikada Yussuf Poulsen, 43. dakikada Nordi Mukiele 66. dakikada Dani Olmo ve 90. dakika Sörloth'dan geldi. Medipol Başakşehir'in 45. 72. ve 84. dakikalarda İrfan Can Kahveci ile bulduğu goller puan ve puanlar için yeterli olmadı ve temsilcimiz sahadan 4-3 mağlup oldu.

Bu sonuçla 3 puanda kalan Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ne bir maç kala havlu attı. Leipzig ise 9 puana yükseldi. Grubun son maçında turuncu lacivertliler, Paris Saint Germain'e konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 1: Mücadele İspanyol hakem Carlos del Cerro Grande'nin çaldığı düdükle başladı.

Ergin Ataman: "Ben Türk'üm, bana hiçbir şey yapamazsınız" Ergin Ataman: "Ben Türk'üm, bana hiçbir şey yapamazsınız"

Dakika 4: Haidara'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Forsberg'in vuruşu direk dibinden auta gitti.

Dakika 11: Forsberg'in kullandığı serbest vuruşa ceza sahasında Poulsen gelişine vurdu, şutunu kaleci Mert kurtardı.

Dakika 14: Ceza sahasının solunda topla buluşan İrfan Can'ın şutu üstten dışarı gitti.

Dakika 17: Başakşehir'de Bolingoli'nin ara pasıyla Gulbrandsen ceza sahasının solunda topla buluştu ama öncesinde ofsayta yakalandı.

Dakika 26: Leipzig, Yussuf Poulsen ile öne geçti. Sabitzer'in ceza yayı üzerinden çektiği şutu önce Skrtel'e, ardından Poulsen'e çarptıı ve kontrpiyede kalan kaleci Mert topa müdahale edemeyince Alman ekibi skoru 1-0 yaptı.

Dakika 37: Visca'nın sağ kanattan yaptığı ortasını ceza sahasında kontrol eden Demba Ba'nın uzak köşeye vuruşunu kaleci Gulacsi kornere çeldi.

Dakika 43: Leipzig, skoru 2-0'a getirdi. Poulsen'in ceza sahasının solundan uzak köşeye çevirdiği topa gelişine vuran Mukiele'nin şutu kaleci Mert'in bakışları arasında ağlarla buluştu.

Dakika 45: Başakşehir, İrfan Can Kahveci ile skoru 2-1 yaptı.

Dakika 45+3: Karşılaşmanın ilk yarısı Leipzig'in 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Dakika 46: Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

Dakika 65: Leipzig, Olmo'nun golüyle skoru 3-1 yaptı. Angelino'nun pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Olmo, Ponck'u geçip yakın köşeden topu ağlarla buluşturdu.

Dakika 72: Başakşehir, İrfan Can Kahveci ile skoru 3-2'ye getirdi. İrfan Can'ın ceza sahası dışından tam köşeye gönderdiği sert şutu ağlarla buluştu.

Dakika 85: Başakşehir'de 3. kez sahneye çıkan İrfan Can Kahveci, serbest vuruştan attığı nefis golle skoru 3-3'e getirdi.

Dakika 90: Leipzig'de Sörloth, attığı golle skoru belirledi ve temsilcimiz, Leipzig'e 4-3 mağlup oldu.