CHP'den Kılıçdaroğlu'nun "sarayla müzakere edilmez" paylaşımına yanıt CHP'den Kılıçdaroğlu'nun "sarayla müzakere edilmez" paylaşımına yanıt

Şentop'un açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle;

30 yıldır devam eden bir sorun var, ve bu sorun 30 yıl boyunca çözülmemiş. Azerbaycan hem tarihen hem hukuken haklı bir dava içerisinde. Türkiye her zaman haklı olanın yanındadır. 

ERMENİSTAN SALDIRGAN BİR TUTUM İÇİNDE

Ermenistan sadece Azerbaycan'la sorun yaşamıyor bölgedeki tüm ülkeleri tehlikeye atacak saldırgan bir tutum içinde. Rusya'yı çatışmanın içine çekmeye çalıştı, Nahçıvan'a yaptığı saldırılarla Türkiye'yi çatışmanın içine sürüklemeye çalıştı.

Türkiye Azerbaycan'ın talebi ile  ve yapılan anlaşmalardan dolayı üretmiş olduğu lojistik imkanları buraya sundu.

SALGIN KÜRESELSE AŞI DA KÜRESEL OLMALI

Dünya büyük bir değişim içerisinde ben bu değişimin insanlığın lehine olacağı kanaatindeyim. Bir salgın süreci yaşadık. Olumsuz şeylerin de küresel olduğunu gördük. Salgın da küresel, hastalık da küresel. Bunun şifası da aşısı da küresel olmak zorunda. Tüm ülkeler aşıdan faydalanmalı.  

ABD'DE YAŞANAN OLAYLAR

ABD'de yaşanan bir nevi darbe kalkışması bu tarz sorunlarında küreselleştiğini gösterdi. Dünyanın her yerinde bu tarz olayları destekleyen ABD  de bunu yaşadı. ABD'de de herkesin demokrasiye sahip çıkması gerektiğini gördük.