Gözler saat 14'te! Faiz kararı ne olacak? Gözler saat 14'te! Faiz kararı ne olacak?

Serbest piyasada dolar 32,1950 liradan, euro ise 34,9530 liradan alınıyor. Yerel seçimlerin ardından döviz kurlarında başlayan yatay hareketlilik sürüyor. Dün doların satış fiyatı 32,1950 lira, euronun satış fiyatı ise 34,9530 lira olmuştu.

Fed’in Faiz Kararı ve Küresel Piyasalar

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl faiz indirimine gideceğine yönelik iyimserlikle pozitif bir seyir izliyor. Bugün yoğun veri gündemi ve yapay zeka teknolojisi alanında öne çıkan Nvidia'nın açıklayacağı finansal sonuçlar yatırımcıların odağında. Fed yetkililerinin, faiz indirimine ilişkin aceleci olunmaması gerektiğini vurgulamaları, pay piyasalarında risk iştahını kısmen azalttı. Dev çip üreticisinin bilançosunun açıklanmasının ardından hisse ve sektör bazlı oynaklığın artması bekleniyor.

Analistler, bugün açıklanması beklenen Nvidia bilançosunun yatırımcıların odağına yerleştiğini ve Fed'in toplantı tutanaklarından alınacak sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini belirtti.

Avrupa ve Asya Piyasalarında Durum

Avrupa borsaları dün negatif bir seyir izlerken, bugün gözler İngiltere'de açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. İngiltere'de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) nisanda aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 2,1 artması bekleniyor. Asya pay piyasalarında ise Japonya hariç pozitif bir seyir hakim.

Yapı Kredi Satış İddiası ve Borsa İstanbul

Dün Yapı ve Kredi Bankası'nın uluslararası bir müşteriye satılabileceğine ilişkin haberler, BIST 100 endeksindeki yükselişte etkili oldu. Bankanın hisse fiyatı yüzde 9,97 artışla 37,96 liraya ulaşarak tavan fiyattan işlem gördü. Koç Holding hisseleri de yüzde 7,3 yükselirken, şirketin piyasa değeri 20 milyar doları aştı.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise İngiltere'de enflasyon, ABD'de 2. el konut satışları ve Fed Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) toplantı tutanaklarının takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.900 ve 11.000 seviyeleri direnç, 10.800 ve 10.700 puan ise destek konumunda.

Bugün Piyasalarda Takip Edilecek Veriler:

  • 09.00 İngiltere, Nisan Ayı TÜFE
  • 17.00 ABD, Nisan Ayı Mevcut Konut Satışları
  • 21.00 ABD, FOMC Toplantı Tutanakları

Editör: Burak Hakkı Polat