Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak gerileyen gram altın, günü yüzde 0,2 azalışla 2.506 liradan kapattı. Yeni güne de yüzde 0,2 değer kaybıyla başlayan gram altın, saat 09.50 itibarıyla 2.500 lira seviyesinde işlem görüyor.

Ons Altın 2.416 Dolar Seviyesinde

Altının ons fiyatı şu sıralarda yüzde 0,2 azalışla 2.416 dolardan alıcı buluyor. ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz indirimine yönelik aceleci davranılmaması gerektiğini vurgulamaları, piyasalarda risk iştahını kısmen azalttı. Bugün dev çip üreticisinin bilançosunun açıklanmasının ardından hisse ve sektör bazlı oynaklığın artması bekleniyor.

Analistler, Fed yetkililerinin bu yıl yapılması öngörülen ilk faiz indirimine dair açıklamalarında, aceleci davranılmaması gerektiğini vurgulamalarının fiyatlamaları zorlaştırdığını ifade ediyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Fed'in yüzde 65 ihtimalle eylülde ilk faiz indirimine gideceğini öngörüyor.

KPSS sınav giriş belgeleri erişime açıldı KPSS sınav giriş belgeleri erişime açıldı

Güncel Veriler ve Teknik Analiz

Bugün yurt içinde veri gündemi sakin. Yurt dışında ise ABD'de 2. el konut satışları ve Fed Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) toplantı tutanakları takip edilecek. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.450 ve 2.400 dolar seviyelerinin destek, 2.500 ve 2.550 dolar seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu belirtti.

Altın yatırımcıları için önemli olan bu gelişmeler, piyasaların yönünü belirlemede etkili olacak. Özellikle Fed'in faiz politikalarına ilişkin açıklamalar, altın fiyatlarının seyrini belirlemeye devam edecek.

Editör: Burak Hakkı Polat