Gelecek Partisi'nin kurucusu ve İstanbul Milletvekili Selim Temurci, Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a verdiği röportajda partisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması için teklif aldığını ancak bu teklifi reddettiğini açıkladı. Temurci, partisinin İBB adaylığı teklifini reddetmesinin sebebini, AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'a kaybettirmemek olarak belirtti.

İYİ Parti'de seçim ikinci tura kaldı İYİ Parti'de seçim ikinci tura kaldı

Röportajında Temurci, ayrıca partisinin adaylık teklifini kabul etmiş olsaydı, Meclis'e giremediği bir durumda olabileceğini ifade etti. Temurci, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına da eleştirilerde bulunarak, "Kemal Bey'e bu kadar büyük yetkiler vermez" dedi.

CHP ile yapılan ittifakı eleştiren Temurci, Millet İttifakı'nın lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Temurci, "Hoca (Davutoğlu) öyle bir stratejiyi izledi. Baştan beri Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına, Hoca’nın cumhurbaşkanı yardımcılığına, Saadet ile kurulan gruba eleştirilerim oldu. Yeniden Refah’ın Cumhur İttifakı’nda olduğu pozisyonda biz Millet İttifakı içinde bulunmalıyız diye mücadele ettim." ifadelerini kullandı.

Selim Temurci, ayrıca Gelecek Partisi'nin önündeki seçenekleri değerlendirerek, "Yarın için sadece kendimi değil, partiyi bir yere konumlandırıp gri alana çekme gayretim var. Başarabilirsek o dediğiniz şey gerçekleşmez." dedi.

Temurci'nin partisinin geleceği konusunda değerlendirmelerde bulunduğu röportajda, Gelecek Partisi'nin gelecekte dağılabileceği ihtimaline dair sinyaller de verildi. "1 Nisan’da ortaya çıkacak sonuca göre sadece ben değil, genel başkan ve arkadaşlarımız, ne yapacağımıza karar vermemiz gerekir." diyen Temurci, partisinin içindeki olası ayrılıkları işaret etti.