Türkiye’de Putin’in beyni diye lanse edilen ve özellikle 15 Temmuz sonrası A Haber,Beyaz TV gibi kanallarda arzı endam eden ve yorumlarına sıkça rastladığımız “Avrasyacı düşünür” Aleksandr Dugin’in yayın yönetmeni olduğu Rus Milliyetçisi televizyon “Tsardgard”ın internet sitesinde ,iki ülke arasındaki ilişkiler açısından skandal diye nitelendirilen bir makale yayınlandı.

  Bazı batılı çevrelerde “Putin’in Rasputin”i diye adlandırılan ve hatta eski ABD Başkanı Donald Trump’ın milli güvenlik danışmanı Steve Bannon,Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arasında bağlantı kurduğu iddia edilen Dugin’in sitesinde “Rusya Türkiye’yi şimdilik Suriye’de bombalıyor!” başlıklı bir makaleye yer verildi.

   Sitenin sürekli yazarlarından Aleksandr Ziganov imzalı makalede,”Rus Hava Kuvvetlerinin Suriye’nin Lazkiye kentinde düzenlediği hava saldırılarının asıl amacının Türkiye Cumhurbaşkanı’nın hırsları olduğu” iddiasına yer veriliyor.

   Geçen sene Silahlı Kuvvetlerimizin 34 şehit verdiği hava saldırısı ile ilgili “Rusya geçen yıl İdlib’te 30 ila 60 Türk askerini ‘indirdi’ ve Türkiye bunu yuttu”ifadesi açıkça yer alıyor.

    Rusya’nın Lazkiye’de yaptığı son saldırıların hedefinde Türkistan İslam Partisinin bulunduğu varsayılan makalede,hedefin bundan ibaret olmadığı,asıl hedefin Türkiye olduğu(!) açıkça dillendiriliyor.

   Ee biz ne diyelim,gelin kardeşim hay hay baş göz üstüne ,İstanbul önlerine kadar geldiklerini biliyoruz.Çar’ın ordusu da Muş,Erzurum,Bitlis’e kadar gelmişti.Endişeye mahal yok, geldikleri gibi giderler.

   Ziganov makalesinde birde Türkiye ve Erdoğan analizi yapmış.Erdoğan’ın ideolojisi ve dış politika stratejisi üç sac ayağına dayanıyormuş. Bunlardan birincisi “Halifelik” yazara göre Ayasofyanın açılması bu halifeliğin gayrı resmi ilanı.İkinci İdeolojik motif ise Neo-Osmanlıcılık olduğu yönünde.Türklerin, Kanuni Sultan Süleyman döneminde “Macaristan’dan Yemen’e,Cezayir’den Kafkaslara” uzanan İmparatorluk sırlarının hatırasını hala içlerinde taşıdığını ve bu coğrafyalarda emellerinin olduğunu söylüyor.Yazı çok net çok.

   Ziganov’a göre, üçüncü sac ayağıda “Pantürkizm” yazar.

   Erdoğan’ın “aralarında Türk dili konuşan akraba toplulukları”birleştirmek istediği iddiasını yineliyor.Yani bu çok net bir”TURAN”işaretidir.Başka ne olabilir?Daha önce benzer iddiaları Rus Dumasında Vladimir Jirnovski dillendirmiş,çok ses getirmişti.

    Makalede başka ne mi var?

    Erdoğan bir Türk Milliyetçisi olarak nitelendiriliyor.Yanına aldığı Çok daha aşırı Milliyetçi Devlet Bahçeli tarafından Suriye’de bir bataklığa doğru itildiğini söylüyor. Söylüyor da Rusya’nın neden Suriye’de olduğu konusunda tek kelam etmiyor.

  Peki el cevap;o bataklık mıdır nedir ilk önce bizden olmayanları oraya gömeceğiz! Rusya dahil…

Peki kimdir bu Dugin?

   1962 Moskova doğumlu Aleksandr Dugin kendisini “filozof”olarak yorumluyor.1997’de yayımladığı “jeopolitiğin Temelleri”adlı kitabıyla Neo-Avrasyacılığın teorisyenleri arasında görülmeye başlanan Dugin,bir dönem “milliyetçi-sosyalist”olarak tanınan Ulsusal Bolşevik parti’de yer alsada bu partiden bir zaman sonra “Faşist olduğu”gerekçesiyle uzaklaştırılıyor.Daha sonra Avrasya partisini kuruyor ama asıl ününü Putin’in partisi Birleşik Rusya adlı partinin yöneticilerinden Sergey Narişkin’in danışmanı olarak yapıyor.Bana göre şarkiyat ve bizim coğrafya konusunda Putin’in akıl hocası.

    Meseleyi böyle okudum uzun zamandır.Konu yoruma, tevile açık.Şimdi Ülkelerin elbette coğrafik ve askeri stratejistleri vardır.Mesela defalarca ismine vurgu yaptığımız Hungtington,Henry Kissinger ve elbette Zbigniew Brzezinki Amerika için çok önemlidir.Bu isimler Amerika için ne ifade ediyorsa,Dugin’de Rus’lar için o öneme haiz.Geçtik efendim.

   15 Temmuz darbe teşebbüsündeki ihbar gayretlerini ben bilmiyorum.Bilenler mutlaka vardır.Bilmediğim meselede yorum yapmam doğru olmaz.

  Geldik meselenin sac ayağı kısmına

   Peki bu Dugin denen hazreti bizim piyasaya kim monteledi?

  Elbette Perinçek.Perinçek Dugin’in Rus siyasetinde çok önemli olduğunu ileri sürerek partisinin yayınlarında sürekli Bu hazretin görüşlerine yer verdi.Dugin de boş dururmu!bilahare Habertürk’e verdiği röportajda Perinçek için “ona çok saygı duyuyorum,zeki bir siyasetçi,Türkiye’de hak ettiği değeri bulamıyor.Ben Türkleri Rus Düşmanı olarak bilirdim,ancak Perinçek ve ona yakın askeri elitler(!) fikrimi değiştirdi.Bambaşka bir Türkiye,Nato’nun maşası olmayan bir Türkiye “keşfettim diyor.

  Haydi şeytanı köşesinden çıkaralım! Burası çok önemli.

     Aleksandr Dugin şimdilerde “Tsargrard” adlı site ve televizyonun yayın yönetmenliğini üstleniyormuş.Sitesi ve Televizyonunun adı,Rusça’ da Bizansın başkentine(!) verilen isim. Zira Dugin, “üçüncü Roma”teorisinin destekçilerinden. Buna göre birinci Roma ve ikinci Roma’nın (Bizans-Konstantinopolis) yıkılmasından sonra “üçüncü Roma”olma şerefi “Ortadoksluğun yeni merkezi” olarak gördüğü Moskova’ya ait.Bu yüzden de sitesinin adı “Çarın Şehri” anlamına gelen,Slav dillerinde Konstantinopolis’in karşılığı olarak kullanılan “Tsargrad”

  Yazıda önemli,çok önemli sayılacak ayrıntılar var.Takdirlerinize bıraktım.Mesela Rus ordusunun yakında Suriye’de önemli bir kara harekatı yapacağı bundan sonra asıl hedefin Türkiye olduğu yönünde ifadeler bana göre Rusya merkez siyasetinin tezahürü. Resmi ağız sayılır mı, sayılmaz mı zannederim bizimkiler bunu enine boyuna değerlendirmişlerdir.Diyelim ki bu yazıyı tercüme edip piyasa eden İndependent/Türkçe ‘nin Amerika ve Batı yanlısı yayın politikası izlediğini var saysak bu meselenin özünü değiştirir mi? Bu epeyce şeye, Amerika’nın veya bazı batılı ülkelerin parlamentolarında Çin’in Uygur politikalarına veryansın etmesine benziyor.Bir diğer izahla batılıların Türkiye’ye rağmen Doğu Türkistan meselesinde Çin düşmanlığı yapması gibi bir şey.Biz bir meselenin gerçek payı var mı yok mu ona bakar öyle tavır alırız.Doğru olan bu değil mi?

   Şimdi Rusçuluk,Çincilik ve Amerikancılık hastalığına yakalanmış beynini kiraya vermiş her kim ise bedenini de icara vermiştir.

  Nato’cu,Avrasya’cı,şucu bucu olunmaz.Ama, ANADOLU’cu olunur!

   “Ya hu yeni icat mı çıkarıyorsun?” diye sorsalar he vallahi kardeşim bu icat Türk dünyasının merkezi,kalpgahı konumundaki İngilizlerin bu coğrafyanın önemine binaen “Hertland”dedikleri Anadolu’dur.Benim tercihim kardeşim.Bir kere Anadolu irfanı,Türk mantığı, edilgen puşt pozisyonunda onun bunu kucağında oturmayı reddeder.Haya ederiz .Devletler menfaatleri gereği pozisyon alabilir.Bu eşyanın matah durumuyla benzer değildir.Farklı şeyler,gözüm.

  Şimdi bu satırlardan beni,bana siyasi eklemleme yap, istersen beni Cumhur istersen Millet yap.Tekrar ediyorum Karargahtayım. O karargah Anadolu dur.

  Papa efendinin Irak çıkarması!...

  Bu meseleyi yazıya ilintilemek istedim.Hoş mesele Türkiye olunca civarımızda cerayan eden hiçbir hadise bizden ayrı değerlendirilemez.Yani o kadar da saf değiliz.

  Devlet adamıdır Papa efendi. Takribi 2 milyar nufuslu bir devletin başıdır.Bizide ziyeret etmişti.Normal.

 Peki,neden şimdi?

 Neden Kuzey Irak?

  Kanaat ederim ziyaretin en önemli kısmı Irak Diyanet riyasetinin Papa efendinin görüşme talebini geri çevirmesiydi.Çok önemlidir.Sen Irak’ta Amerikan askerlerinin Müslüman kadınların ırz ve namusunu talan ettiğinde niye sesini çıkaramadın bre deyyus?

   Niye şimdi ziyaret?

 Kuzey Irak yönetimi, Ziyaretin önemine binaen bir hatıra pulu bastırmış. Sosyal medyada cirit atıyor.Önemli değil efendim,o harita ben kendimi bildim bileli yayımlanıyor.Hal bu ki,bilinen bin, kabul edilmeyen beş bin yıldır ha bu topraklıdayız .Göbeklitepe ve ne diyor 12 bin yıl…

  Hülasa edelim;çembere ve sarmala alınıyoruz gibi bir resim var önümüzde.Mesele sandığımızdan daha ciddi görünüyor.Çok basit iki yol var.

 Ya kucağa oturacağız,yada kucağa oturtacağız…

   Bilvesile Anadolu’da ve kanlı sınır boylarında ve ötelerde canını teslim eden eski ve yakın dönem şehitlerimizi rahmetle anıyor,şanlı gazilerimizi saygıyla selamlıyorum.

Sağlıcakla,Allah’a emanet olunuz…