Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yapımcılar, senaristler ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilen 4. Medya Buluşması İstişare Toplantısı'nda konuştu. Şahin, "Reyting denilen bir canavar var. Reyting olmadan hiçbir şey olmuyor ama reyting alacağız diye de bütün değerlerimizi, kanunlarımızı, toplumsal hassasiyetlerimizi bir tarafa mı bırakacağız?" diye sordu.

Eleştirilerin yanlış olduğunu savunan Şahin, bir dizinin hangi kanalda yayınlandığının veya kimin tarafından yapıldığının ceza uygulanmasında etkili olmadığını ifade etti. Şahin, en fazla cezai yaptırımın RTÜK Kanunu'nun 8. maddesi gereğince uygulandığını belirtti.

Erdoğan'dan ABD'de Gazze eylemcilerine müdahale edilmesine sert tepki Erdoğan'dan ABD'de Gazze eylemcilerine müdahale edilmesine sert tepki

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile RTÜK işbirliğinde düzenlenen toplantıda Şahin, eşinin ve kızının da "dizi hastası" olduğunu ancak ailece dizi izlerken bazı sahnelerden rahatsız olduklarını paylaştı. Şahin, "Açık söylüyorum size, birlikte dizi izleyemiyoruz. Eşimle, kızımla dizi izleyemiyorum. Öyle yerler oluyor ki kapatıyorum. Diyeceksiniz ki 'Ne güzel kumanda var, kapatsın.' Herkes bu bilinçte oluyor mu sizce?" dedi.