Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'in Edremit ilçesinde seçim atmosferini değerlendirdi. Özel'in açıklamaları şu şekilde:

Geçmiş yerel seçimlere atıfta bulunan Özel, ittifak stratejisi kapsamında Balıkesir'i İYİ Parti'ye verdiklerini belirtti ve seçimi kazanan İsmail Ok'un da herkesin önünde seçimi AKP'ye verdiğini ifade etti. Özel, "O günlerde CHP olarak üzerimize ne düşüyorsa yaptık. 5 yıl geçti... 5 yıl boyunca şu konuşuldu; bizim size borcumuz var, Ahmet Akın'a borcumuz var. Balıkesir'deki tarihi hesabı Ankara'da halledemedik. Bu Ankara'da belki olmaz ama Balıkesir'de sandığın başında 'vicdan ittifakı olacak' dedim" dedi.

Seçimlere sayılı gün kaldığını hatırlatan Özel, anketlerin Ahmet Akın'ı önde gösterdiğini ancak bu farkın yeterli olmayacağını dile getirdi. Seçmenleri uyararak, "Geçmişte birlikte olduğumuz iyi insanlar. Geçmişteki ittifak ortaklarımız... Eğer başka bir partiye oy verirseniz Balıkesir'i AK Parti kazanır ama CHP’ye oy verirseniz Balıkesir’i hep birlikte kazanırız. Buraya Ahmet Akın'ı size emanet etmeye geldim" şeklinde konuştu.

Ekonomik krize de değinen Özel, Erdoğan iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşının 1,5 asgari ücret seviyesinde olduğunu hatırlattı. Şu anki durumu da eleştiren Özel, "En düşük emekli maaşı AKP ilk geldiğinde 8,5 çeyrek altın alıyordu, şimdi 2,5 çeyrek altın alıyor. Yani cebinizden 5,5 çeyrek altın çalındı" şeklinde konuştu. Ayrıca, ataması yapılmayan öğretmenler ve staj mağdurlarına da dikkat çekti ve iktidarın her alanda mağduriyet yarattığına vurgu yaptı.

Erbakan'dan "yeni anayasa" açıklaması: Burada asıl mesele... Erbakan'dan "yeni anayasa" açıklaması: Burada asıl mesele...