Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray mitinginde Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Erdoğan, "Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali eriyip gidiyor. Enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz rahatlayacak" diyerek ekonominin zorluğuna dikkat çekti.

Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik başarılarına rağmen dünya genelinde yaşanan krizlerin etkisini hissettiğini belirterek, "Büyümede, milli gelirde, ihracatta, diplomaside tarihimizin zirvelerini gördük. Bölgemizde yaşanan krizlerin gerilimlerin ülkemize olumsuz etkilerini hep göğüslüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı, ekonominin yanı sıra seçimlerin de önemine vurgu yaparak, "Önümüzdeki Pazar günü sadece belediye başkanlarını seçmekle kalmayacaksınız. Sandıkla bize vereceğiniz destekle diğer mücadelelerimizin de önünü açacaktır" şeklinde konuştu.

Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti

Erdoğan, gelecek döneme dair hedeflerini de paylaşarak, "Devletimizi daha da güçlendireceğiz. Ekonomimizi daha da güçlendireceğiz. Aile yapımıza daha sıkı sıkı sahip çıkacağız. Gençlerimize daha sıkı sahip çıkacağız. Hiçbir alanda kazanımlarımızdan taviz vermeyeceğiz" dedi.

Son olarak, Yeniden Refah Partisi'ni isim vermeden eleştiren Erdoğan, "Sonradan aramıza karışmak isteyenler vardı ya, onlara gerekli dersi sandıkta vereceksiniz değil mi?" diyerek seçim öncesi siyasi atmosferdeki gerilime değindi.