Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Akbelen Ormanı'nın çevresinde bulunan 190 parsellik tarım alanlarının kamulaştırılması kararının 1 Nisan'dan sonra geri gelebileceğini belirterek, "Sakın ha sakın kimse o geri almanın kalıcı olduğunu sanmasın. Seçim öncesi yaratılacak infialden korkup o kararı geri çektiler. 1 Nisan’dan sonra o karar geri gelebilir. Ama biz buradayız" dedi.

Özel, konuşmasında orman köylülerinin yaşadığı sıkıntılara da dikkat çekti ve seçim sonrasında bu kesime yönelik çalışmalar yapacaklarını söz verdi. Orman köylülerinin hizmet karşılığı aldığı ücrete yapılan zammın yetersiz olduğunu vurgulayan Özel, devlet tarafından görmezden gelinen bir grup olduklarını belirtti ve seçimden sonra bu kesim için çaba göstereceklerini dile getirdi.

Ayrıca, Muğla'nın orman yangınlarıyla mücadelesinde doğru tedbirlerin alınmadığını ifade eden Özel, "Türkiye’yi bir koca yaz savunmasız bırakılan bir dönemde tam 93 bin futbol sahası büyüklüğünde orman kaybetti. Ne zaman hatalarını gördüler, takip eden yıl bu kadar büyük kayıplar yaşanmadı. Ahmet Aras Muğla Büyükşehir’e talip olduğunda Muğla’yı yangınlardan korumak için her türlü fedakarlığı yapacağını aktardı. Ormanlarımıza sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, orman köylülerinin hizmet karşılığı aldığı paraya yapılan zamın yetersiz olduğunu belirterek, "Devlet tarafından hiç görülmeyen ve sesini duyuramayan bir grup. Seçimden sonra orman köylüsü için ne yapabiliyoruz diye çalışacağız. Söz veriyorum" dedi.

Özel, "Muğla maalesef, orman yangınları ile ilgili doğru tedbirlerin alınmadığı bir kent. Türkiye’yi bir koca yaz savunmasız bırakılan bir dönemde tam 93 bin futbol sahası büyüklüğünde orman kaybetti. Ne zaman hatalarını gördüler, takip eden yıl bu kadar büyük kayıplar yaşanmadı. Ahmet Aras Muğla Büyükşehir’e talip olduğunda Muğla’yı yangınlardan korumak için her türlü fedakarlığı yapacağını aktardı. Ormanlarımıza sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Akbelen'deki mücadeleye de değinen Özel, o bölgedeki santrale kömür yetişmediği için yeni maden alanlarının eklenerek büyütülmeye çalışıldığını belirtti. Geçtiğimiz günlerde bir genelge ile o alanın büyütülmeye kalkıldığını aktaran Özel, bu kararın seçim öncesindeki infialden korkup geri çekildiğini dile getirdi ve "1 Nisan’dan sonra o karar geri gelebilir. Ama biz buradayız" dedi.