İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'da düzenlenen bir mitingde çiftçilere destek vereceklerini belirtirken, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, hükümetin emeklilere yönelik tutumunu eleştirirken, "Emeklinin başı öne eğildiği zaman, bu milletin başı öne eğilmiştir" ifadelerini kullandı.

Müsavat Dervişoğlu başkan oldu! Müsavat Dervişoğlu başkan oldu!

Ayrıca, İmamoğlu, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum için seçim çalışması yapan bakanlara tepki gösterdi ve kabinedeki bakanların İstanbul'da olmasını eleştirdi. "Kabine kim? Benim bildiğim Kabine Ankara'da olur, bunlar toplanmış İstanbul'a gelmiş. Sandıkta misafir edelim" diyerek sert bir dille eleştirdi.

İmamoğlu'nun konuşmasında dikkat çeken bir diğer nokta, 2019'da Saray'da gerçekleşen büyükşehir belediye başkanları toplantısında yaşadığı 'kırık sandalye' olayını anlatmasıydı. İmamoğlu, yaşadığı bu olayı şöyle aktardı: "Sadece ilk seçildiğimizde fazla ısrarcı olunca 30 tane büyükşehir belediye başkanını davet etti? Ne tesadüfse 30 kişinin orada herkesin önünde ismi yazıyor, bana kırık sandalye denk geldi... Sonra da bana demez mi 'İsraf ediyorsun, sandalyeyi kırdın.' Dedim ki, 'Birincide değil ama ikincide daha sağlam oturuyorum, ondan' dedim."