Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, tv100'de katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Özel, kişisel hedefinin Cumhurbaşkanı adayı olmak olmadığını, en büyük hedefinin CHP'yi iktidara taşımak olduğunu ifade etti. Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Adaylığı Hakkında Net Açıklamalar

Özel, programda Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair net açıklamalarda bulundu. "Benim en büyük hedefim CHP'nin iktidar olduğu gece partinin genel başkanı olmak, partinin cumhurbaşkanı adayı olmak filan değil. Benim meselem kişisel değil. CHP'de İmamoğlu, Yavaş veya bir başkası kendi için hayal kurmuyor, parti için hayal kuruyoruz," dedi.

İmamoğlu ve Yavaş'ın Adaylıkları

Özel, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylıklarının önemine değinerek, "Sağ açık Mansur Yavaş, sol açık Ekrem İmamoğlu. Yarın bakarsın orta sahadan çok kabiliyetli biri daha gelir, bambaşka şeyler olur. Bilemezsin," dedi. Özel, adaylık konusunda ısrar etmeyeceğini ve partiyi iktidar yapmayı hedeflediğini belirtti.

Kanuni Hataya Dikkat

Özel, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde kanuni hata yapmamak gerektiğini vurguladı. "Kanunumuz diyor ki cumhurbaşkanı adayı parti gruplarınca belirlenir. O yüzden nihai aday CHP grubunda oylanacak ama siz parti tüzüğüne gruba cumhurbaşkanı adayı önerme yöntemi tarif edebilirsiniz," şeklinde konuştu. Özel, bu yöntemin tüzükte doğru tarif edilmesi halinde tüm üyelerin katılımıyla aday adayı belirlemenin mümkün olduğunu söyledi.

CHP'de Kim Gol Atacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel 29 Ekim'de görüşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel 29 Ekim'de görüşecek mi?

Özel, partisinin hedeflerine dair yaptığı açıklamalarda, "Benim bir tane niyetim var. Cumhuriyetin 2. Yüzyılının ilk genel seçimlerinde Atatürk'ün partisini iktidar yapmak," dedi. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun toplumsal karşılığının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Özel, "İmamoğlu ve Yavaş var diye kimse aday olmayacağım demesin," diye ekledi.

Editör: Burak Hakkı Polat