Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği programda basın mensuplarıyla bir araya geldi ve emeklilerin bayram ikramiyeleri ile Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

5 YILDA 2.5 İLYON KİŞİ DAHA EMEKLİ OLACAK

Işıkhan, EYT düzenlemesi kapsamında yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olduğunu ve önümüzdeki 5 yıl içinde 2,5 milyon kişinin daha emeklilik sistemine dahil olacağını belirtti.

BAYRAM İKRAMİYESİ

Selçuk Bayraktar’dan Filistin makalesi! Selçuk Bayraktar’dan Filistin makalesi!

Emeklilerin bayram ikramiyeleri hakkında da bilgi veren Işıkhan, ikramiye ödemelerinin bayramdan önce yapılacağını ve takvimlendirme çalışmasının devam ettiğini söyledi. "Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak," diye ekledi.

Bakan Işıkhan, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin emekli bulunduğunu ve bu emeklilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi için kamu ve özel sektörle çeşitli anlaşmalar yapıldığını açıkladı. Işıkhan, "Haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetlerden zincir marketlere ve online pazar yerlerine kadar birçok anlaşmayı emeklilerimiz için hayata geçireceğiz," dedi.

Editör: Burak Hakkı Polat