CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100'de katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gazetecilerle birlikte İtalya'ya gitmesini mahsurlu görmediğini ifade etti. Bu seyahati lobicilik olarak değerlendiren Özel, AK Parti'nin benzer seyahatleri ayda 5 kez yaptığını belirtti.

MGK toplantısı sonrası 9 maddelik bildiri! MGK toplantısı sonrası 9 maddelik bildiri!

Sokak Hayvanları Sorunu

Özel, sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemelere de değindi. "Türkiye'de bir sokak hayvanları sorunu var. Kovid'den sonra bu sorun ciddi şekilde arttı çünkü yeterince kısırlaştırma yapılmadı. Bu durum artık toplumun geniş kesimleri için bir tehdit haline geldi," dedi. 2020'de Meclis'te kurulan Hayvan Haklarının Korunması Komisyonu'nun raporuna atıfta bulunan Özel, bu raporda uyutma kavramının sadece tedavi edilemeyen hastalıklar için geçerli olduğunu vurguladı. "Çare uyutma değil, etkin bir kısırlaştırma seferberliği ve yeterince barınak yapmaktır," diye ekledi.

İmamoğlu'nun Roma Seyahati

Özel, İBB Başkanı İmamoğlu'nun İtalya'ya yaptığı seyahati değerlendirdi. "Belediyemizin kaynaklarıyla gazeteciler götürülüp CHP lehine siyasi faaliyet yapılsaydı bu hoş olmazdı. Ancak bu seyahat, İstanbul için bir lobicilik faaliyeti ve olimpiyatların Türkiye'ye getirilmesi için önemli bir adımdı," dedi. Özel, gazetecilerin davet edilme meselesinin daha masumane olmasını dilediğini de belirtti.

Bahçeli ile Görüşme

Özel, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeye de değindi. Bahçeli'nin kendisini tebrik ettiğini belirten Özel, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detaylarını da Bahçeli'ye anlattığını ifade etti. "Bahçeli'nin normalleşme sürecine olumlu yaklaştığını gördüm," dedi.

Şehit Cenazesinde Protesto

Özel, Kuzey Irak'taki şehit cenazesinde yaşanan protestoları da değerlendirdi. Bir kamu görevlisinin kendisine provokasyon uyarısı yaptığını ancak buna rağmen cenazeye katıldığını belirtti. "Camiye gitmezsem bana bir daha CHP Başkanlığı yaptırmazlar," dedi.

Belediyeler Birliği Yönetimi

Özel, Belediyeler Birliği'nin yönetimi hakkında da açıklamalarda bulundu. "Belediyesi olan partilere, Belediyeler Birliği'nde güçleri nispetinde yer vereceğiz. Bütün kaynakları CHP'ye aktarmayacağız," diye ekledi.

Kepez Belediye Başkanı'nın Tutuklanması

Kepez Belediye Başkanı'nın tutuklanması hakkında konuşan Özel, "Mesut Kocagöz'ün duruşmada serbest bırakılmasını bekliyoruz. Suçlandığı dönemde 3 kere bakım geçirmiş olan teleferik kazası için suçlu gösterilmeye çalışılıyor," dedi. Özel, Soma faciasında kamu görevlilerinin tutuksuz yargılanmasını eleştirerek, Kocagöz'ün suçsuz olduğunu vurguladı.

Editör: Burak Hakkı Polat