İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Özgür Özel, Beykoz'da düzenlenen halk buluşmasında bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Anadolu Hisarı-Kavacık metro hattının bir yıl içerisinde hizmete gireceğini açıklarken, Kanal İstanbul projesine karşı çıkarak gizli ihaleleri eleştirdi.

İmamoğlu, iktidarın ekonomik politikalarını sert bir dille eleştirerek, "200 lirayı 14 sene önce bu hükümet çıkardı. 14 sene önce, 130 dolar yapıyordu. Şu anda 6.5 dolar yapıyor. Dedikleri gibi nereden nereye. 130 dolar nere, 6.5 dolar nere? Değer kaybı yüzde 1200’den fazla. 200 lira ilk çıktığında 500 ekmek alabiliyordu. Şimdi 50 ekmek alabiliyor. İşte biz bu yüzden İstanbul’da sosyal yardımları altı kat artırdık" şeklinde konuştu.

Özel ise seçim sürecine dair, "Hileyle seçimi elimizden almak istediler. Olmadı, olmayacak" dedi. Kanal İstanbul'un durdurulmasının ardından Özel, "İmamoğlu’nun İBB başkanı olduğundan beri Tayyip Bey İstanbul üzerinde helikopter ile gezemiyor. Kanal İstanbul’u sen söyledin, senin reisin söyledi. Bu ihanet projesini de Ekrem başkan durdurdu. Eğer, Ekrem başkan değil de o Erdoğan’ın adayı Binali Bey başkan olsaydı kalan tüm arsalar gitmişti. Kanal İstanbul’u yapmışlardı, her tarafı da Katarlılara satmışlardı" ifadelerini kullandı.

İkili, Ümraniye'deki Kazım Karabekir Cemevi'ni ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, Şırnak'ın İdil İlçesi'nde vali ile il jandarma komutanının AKP'li adaya destek için birlikte etkinlik yapmasına tepki göstererek, "Fotoğraf aslında Türkiye’ye Erdoğan’ın dayattığı ucube rejimin fotoğrafıdır. Partiyle devlet ayrımı ortadan kalkmış durumda. Türkiye’ye yeni bir utanç yaşatıyor. Erdoğan, yüz yıl sonra tek partili rejime geçirmeye çalışıyor. Türkiye’nin demokrasi tarihinde bir köşede en karanlık fotoğraflardan bir tanesi olarak yerini almıştır" dedi. İmamoğlu da, "TRT dahil paramızla bile ilan veremediğimiz 13 kanal var" ifadesini kullandı.

Dışişleri'nden Refah uyarısı! Dışişleri'nden Refah uyarısı!

Özel'in konuşmasının ardından İmamoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u ziyaret etti. Koç ile birlikte açıklama yapan İmamoğlu, "Önümüzdeki beş yıllık süreçte de sporda birlik beraberliğin yaşandığı bir şehir oluruz" dedi. İmamoğlu daha sonra Ümraniye'de Topağacı Mahallesi'ndeki semt pazarını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.