Süper Lig maçlarının gelecek sezon yayın hakları için düzenlenen ihale sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. İddialara göre, Saran Holding ve beIN Sports arasında gerçekleşen yayın ihalesinde anlaşma sağlandı. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre, beIN Sports, TFF ile yeni bir anlaşma yaparak istenilen rakamın üzerine çıkarak yayın haklarını elde etti.

Göztepe Süper Lig’e yükselen ikinci takım oldu Göztepe Süper Lig’e yükselen ikinci takım oldu

Sabuncuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "beIN Sports, ihale başında TFF ve Kulüpler Birliği’nin hedeflediği rakam olan 150 milyon euro barajını son teklifiyle aştı. Süper Lig’in yeni yayıncısı beIN Sports olmak üzere! İş resmi imzaya kaldı" ifadelerini kullandı.

Dün toplanan Yayın İhale Komisyonu, verilen tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ihaleyi iptal ettiğini açıklamıştı. TFF ise yaptığı açıklamada, ihale sürecinin iptal edildiğini duyurdu ve yeni teklifleri beklediklerini ifade etti. Saran Holding ise bu iptale sert bir şekilde yanıt vererek, ihale iptalinin bir tiyatro olduğunu savundu ve mevcut yayıncıya avantaj sağlamak amacı güdüldüğünü belirtti.