İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Rafah’ta yerinden edilmiş Filistinlilerin ölümüne yol açan saldırının bir ‘trajik hata’ olduğunu söyledi.

İsrail parlamentosunda konuşan Netanyahu, Gazze’deki çatışmalarda sıkışıp kalan sivilleri korumak için İsrail’in ‘mümkün olan her önlemi almasının’ önemli olduğunu belirtti. Netanyahu, olayla ilgili bir soruşturmanın devam ettiğini ancak İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) çatışmada yer almayanları ‘zarar vermemek için ellerinden gelenin en iyisini yaptığını’ vurguladı.

Hamas’ın sağlık bakanlığına göre, en az 45 kişi hayatını kaybetti.

‘Rafah’ta zaten bir milyon sivil sakin tahliye ettik ve maalesef zarar vermemek için elimizden geleni yapmamıza rağmen, trajik bir şekilde yanlış giden bir şey oldu,’ dedi Netanyahu.

Donald Trump'tan zehir zemberek Biden açıklaması! Donald Trump'tan zehir zemberek Biden açıklaması!

 Uluslararası kuruluşlar, Avrupa Birliği’nin İsrail’in geçen hafta Rafah’a yönelik saldırıları durdurma kararına saygı göstermesini istemesiyle birlikte saldırıyı kınadı. Bloğun baş diplomatı Josep Borrell, Pazar günkü saldırıyı ‘korkunç’ olarak nitelendirdi. Bu arada BM’nin insan hakları başkanı Volker Turk, saldırının İsrail tarafından kullanılan savaş yöntemlerinde ‘görünür bir değişiklik olmadığını ve zaten birçok sivil ölüme yol açtığını’ gösterdiğini söyledi. (BBC’DEN ÇEVRİLMİŞTİR)

Editör: Haber Merkezi