İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail meclisindeki Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi'nde yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik operasyonlarında kararlı olduklarını ve Hamas'ın askeri kapasitesini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti. Netanyahu, askeri ve diplomatik olarak iki yönlü bir kampanya yürüttüklerini söyledi ve bu çabaların birbirini desteklediğini vurguladı. Diplomatik mücadelenin, savaşın sonuçlarına ulaşmak için önemli bir zaman ve kaynak sağladığını ifade etti.

Başbakan Netanyahu, Hamas'ın askeri ve yönetim kapasitesinin yok edilmesi, tüm rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'nin İsrail için bir tehdit oluşturmamasının sağlanmasının operasyonun hedefleri olduğunu belirtti. Hamas'ın askeri olarak ortadan kaldırılmasının gerekliliğine vurgu yaparak, bu hedefe ulaşmak için kararlı olduklarını dile getirdi. Netanyahu, Hamas'ın tamamen ortadan kaldırılmasının başka bir alternatifinin olmadığını vurgulayarak, "Hamas'ın yüzde 80'ini yok edip yüzde 20'sini bırakacağız" gibi bir seçeneğin bulunmadığını ifade etti. Bu nedenle, Gazze'de kalan Hamas taburlarının ve merkezdeki kamplardaki taburun ortadan kaldırılmasının önemine değindi.

Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi! Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi!

ABD Başkanı Joe Biden'ın Mart ayında verdiği röportajda Netanyahu'nun İsrail'e zarar verdiği yönündeki sözlerine de atıfta bulunan Netanyahu, İsrail'in savunma hakkını vurguladı ve Hamas'a karşı stratejilerini sürdüreceğini belirtti. Bununla birlikte, masum can kayıplarına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. Netanyahu, ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarını eleştirerek, Gazze'deki operasyonların devam edeceğini ve ateşkesin sağlanmasına yönelik herhangi bir müzakereye girmeyeceklerini belirtti.