Avrupa Parlamentosu’ndan “İran” kararı Avrupa Parlamentosu’ndan “İran” kararı

Ohio'nun Cleveland şehrinde yaşanan trajik olayda, Kristel Candelario adlı kadın, 16 aylık bebeğini evde yalnız bırakarak tatile çıktı ve geri döndüğünde kızının ölü bedeniyle karşılaştı. 32 yaşındaki Candelario, geçen yaz gerçekleşen olayın ardından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Candelario'nun şartlı tahliye imkanı olmaksızın cezalandırılmasına karar verdi.

Cuyahoga İlçe Savcılığına göre, Candelario'nun haziran ayında Detroit ve Porto Riko'ya giderken çocuğunu evde yalnız bıraktığı belirtildi. Kadın, tatilden dönüşünde Jailyn adlı bebeğini yerde yatarken bulduğunu ve hemen polise haber verdiğini ifade etti. Ancak, acil müdahale ekipleri geldiğinde bebeğin artık hayatta olmadığını belirledi.

Savcılar, olay sırasında Jailyn'in aşırı derecede susuz kaldığını ve tıp uzmanlarının açlık ve susuzluktan öldüğünü tespit ettiğini aktardı. Candelario, Pazartesi günü yapılan duruşmada mahkemeye ve hakime hitaben, yaşadığı acının tarifsiz olduğunu belirtti. İspanyol bir tercüman aracılığıyla konuşan Candelario, "Yaptıklarımı haklı çıkarmaya çalışmıyorum ama kimse ne kadar acı çektiğimi ve neler yaşadığımı bilmiyordu" dedi.