NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'ya yönelik destek çağrısında bulunarak müttefiklerden daha fazla mühimmat sağlanmasını istedi. "Ukrayna'nın Türkiye ile yakın çalışmasının da Rusya'yı püskürtmek konusunda yararı oldu" diyen Stoltenberg, askeri teçhizatın hızlı bir şekilde Ukrayna'ya teslim edilmesini talep etti. Ayrıca Stoltenberg, müttefiklerin savunma harcamalarını artırarak savunma üretimini desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Stoltenberg, "Elbette tüm müttefiklerin Ukrayna'ya destek, mühimmat ve aynı zamanda her türlü askeri teçhizatı tahsis etme iradesine ihtiyacımız var. Her şeyden önce NATO, Avrupalı müttefikleri yıllardır üretim yatırımlarını artırmaya çağırıyor ve elbette savunma üretimini artırmanın tek yolu daha fazla harcama yapmak" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg ayrıca, NATO müttefiklerinin halklarının da Ukrayna'ya destek verme isteğini vurguladı. "NATO vatandaşları da cesur Ukraynalılarla güçlü dayanışma göstermeye devam ediyor. İttifak genelinde, halkın üçte ikisi ülkelerinin Ukrayna'yı desteklemeye devam etmesini istiyor. Bu önemli, çünkü NATO müttefikleri tüm askeri yardımın yüzde 99'unu sağlıyor" dedi.

Ukrayna'nın Rusya'yı Karadeniz'de geri püskürtme başarısını Türkiye, Romanya ve Bulgaristan ile yakın çalışarak elde ettiğini belirten Stoltenberg, NATO'nun savunma harcamalarını artıracaklarını açıkladı. Avrupa ve Kanada'nın toplamda 470 milyar doları savunma yatırımlarına ayıracağını belirterek, bu harcama miktarının tarihin en yüksek savunma harcaması olacağını ifade etti.

Kral III. Charles'tan gelinine jest Kral III. Charles'tan gelinine jest