İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında yaptığı canlı yayına katılarak önemli konular hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. İşte İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

"Sayın Akşener ile ilgili süreci, iyi ilişki ve samimi ortam geçirdiğim hat neyse orada dondurdum. Benim hafızamda orada duruyor."

"Kararsız seçmenleri nasıl ikna edecek? Seçmenler neden İmamoğlu'na oy vermeli?"

"Halkın taleplerini dinleyen ve onu yerine getiren bir Belediye başkanı seçecekler."

"Son 30 yıl ilk kez bu kadar şeffaf ve bu kadar halkın gözü önünde belediyecilik süreci yönetildi."

"Şeffaflığı ve hesap verilebilirliğiyle yönetilen bir İBB oldu."

"İlk kez güçlü bir ittifak kavramı hakim. Bu büyük bir barışçı zemin oluşturuyor."

Müsavat Dervişoğlu'ndan Erdoğan-Özel görüşmesine eleştiri Müsavat Dervişoğlu'ndan Erdoğan-Özel görüşmesine eleştiri

"Çoklu partili tabanın oy verdiği bir süreci yönetiyoruz. Toplumsal huzur ve barışa iyi gelecek."

"Son 30 yılın rekorlar kıran icraatçi, yatırımcı bir döneminin ama aynı zamanda sosyal yardımlaşmada en yüksek seviyeye erişmiş bir yönetimi seçtiler."

"Kreşten tutun, metro yapımına kadar, İBB'nin en güçlü alt yapısını yaptık."

"İhanet kavramı İBB olarak tarihe gömdük. İhaneti reddeden İstanbul'a hizmeti kabul eden, israfı reddedip tasarrufu kabul eden bir anlayışız."

"Kanal'ı değil de İstanbul'u tercih edenler bize oy versin."

"İstanbul'da ki metroyu 2 katına çıkacağınızı söylemişsiniz. Çıkarttık. Kelime kelime neyi aldınız bilmiyorum ama 65 kilometre metro açtık."

"Genel Başkan ile ilişkim yeni nesil ilişkisi. Hem saygı var. Aramızda hiçbir hat kişi yok. Siyasi olarak İl Başkanımız onunla yürütüyor. Çok saygın ve aynı zamanda çok samimi bir diyaloğumuz var. Aramız bozuk değil."

"Cüneyt Bey çok iyi bir huyum vardır. Bazen bazı insanlarla ilgili iyi ilişki ve samimi ortam geçirdiğim hat neyse, süreci bir anda orada dondururum. Şu an dondurdum. Hiçbir şey duymuyorum. Benim hafızam orada duruyor. Sıkıntılı süreçten önce nasıl diyaloglar yürümüşse oradayım. Diyalog yok monolog var. Benim o kadar önemli meselem var ki, beni ilgilendirmiyor."