AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar'da gerçekleştirilen "Kahramanmaraşlılar ile Sahur Sofrası" programında, İstanbul'un sorunlarına odaklanarak, gelecek için vizyonlarını detaylı bir şekilde paylaştı.

Programda yaptığı konuşmada Kurum, İstanbul'un güvenliğine yönelik öncelikli bir strateji olarak deprem riskine karşı alınacak önlemlere vurgu yaptı ve şunları dile getirdi: "Bütün yuvalarımız güvenli hale gelecek. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çıkacak. Engelli kardeşlerimiz, hanım kardeşlerimiz, genç kardeşlerimiz, emekli büyüklerimiz kendilerini yalnız hissetmeyecekler."

Kurum, devletin Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yürüttüğü çalışmalara dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Devletimizin ilgili tüm kurumları olarak aylarca sahadan ayrılmadık. Gece gündüz çalışarak vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çaba harcadık." Deprem sonrası ortaya konan dayanışmanın önemine de vurgu yaparak, "Deprem öyle büyüktü ki 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkiledi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gece gündüz çalıştık. Devlet, millet nasıl bir olurmuş, dünyaya gösterdik. 85 milyon tek yürek olduk." dedi.

CHP Lideri  Özel'den kardeşiyle ilgili çarpıcı açıklama CHP Lideri Özel'den kardeşiyle ilgili çarpıcı açıklama

İstanbul'un geleceği için kentsel dönüşüm ve afet risklerine karşı dirençli yapılaşma gibi konuların da öncelikli hale getirileceğini belirten Kurum, şu ifadelerle devam etti: "İstanbul'a hizmet etmek için yola çıktığımız ilk gün sizlere dirençli bir İstanbul sözü verdik. Nasıl geçmişte afetlerde çalıştıysak, nasıl Elazığ'da Malatya'da, Giresun'da Bartın'da söz verip tuttuysak, 3 ayda 180 bin konutun inşasını başlattıysak İstanbul için de öyle yapacağız. Kentsel dönüşüm için 650 bin konut dedik. İşte, 31 Mart'ta İstanbullular bize yetki verdikten hemen sonra, 1 Nisan'dan itibaren iş başına geçeceğiz."