AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, katıldığı bir programda seçim sürecine dair açıklamalarda bulundu. Kurum, yaptırdıkları son anketin sonucunu paylaşarak, başladıkları süreçte rakiplerinin 1.5 puan önde olduğunu ancak son ankette öne geçtiklerini belirtti.

Programda açıklamalarda bulunan Kurum, "İlk başladığımızda rakibimiz 1.5 puan öndeydi. Dün bir araştırma daha aldık, biz öne geçmiş durumdayız. Anketler bunu söylüyor. İttifaklar henüz netleşmedi. Biz çok güzel gidiyoruz. Rehavete kapılmayacağız. 31 Mart akşamına kadar çalışacağız. Ben açık sözlü olmaya çalışırım. Kendim neysem o olmaya çalışıyorum. Biz teşkilatlarımız ve belediye başkanlarımızla uyum içinde çalışıyoruz" dedi.

Ayrıca, İstanbul'daki trafik sorununa da değinen Murat Kurum, "Trafik süresini 64 dakikadan 39 dakikaya indireceğiz. Raylı sistemlerde ilk etapta ilk 5 yılda iki katına çıkaracağız. Sultanbeyli'den Silivri'ye kadar uzanan hattı düşünüyoruz. 10. yılda artık metrobüse ihtiyaç kalmayacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tarihte bugün; 7 Mayıs Tarihte bugün; 7 Mayıs

Kurum, seçim vaatlerini yerine getirmeme durumunda bir daha aday olmayacağını da belirterek, "Söz verdiysek, sözünü tutan insanlar olduk. Ben bu söylediğim sözleri tutmazsam tekrar aday olmam" dedi.