Uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki dalgalanmaların etkisiyle, Türkiye'de motorin fiyatlarına yeni bir zam yapılması bekleniyor. Akaryakıt sektör kaynaklarına göre, 29 Ocak Pazartesi gecesi motorin litre fiyatına 1 lira 38 kuruşluk bir zam yapılacak. Bu fiyat artışının, uluslararası enerji piyasasındaki değişikliklere bağlı olarak gerçekleşeceği belirtiliyor. Yapılacak olan zam, motorin litre fiyatına 29 Ocak Pazartesi gecesi yansıyacak ve litre başına 1 lira 38 kuruş artış olacak.
Benzin ve LPG fiyatlarında ise şu an için bir değişiklik öngörülmüyor.Motorine yapılan bu zam, 20 Ocak'ta gerçekleşen önceki zamların ardından gelmekte. 20 Ocak'ta motorin fiyatlarına 1 lira 15 kuruş, benzine ise 24 Ocak'ta 1 lira 46 kuruş zam yapılmıştı.LPG fiyatları da 18 Ocak'ta 40 kuruşluk bir artışla güncellenmişti.

Şu Anki Akaryakıt Fiyatları:

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri listesinde Türkiye’den 6 yemek var! Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri listesinde Türkiye’den 6 yemek var!

İstanbul'da benzinin litre fiyatı 38,38 TL, motorinin litre fiyatı 40,21 TL.
Ankara'da benzinin litre fiyatı 39,04 TL, motorinin litre fiyatı 40,98 TL.
İzmir'de benzinin litre fiyatı 39,25 TL, motorinin litre fiyatı 41,19 TL.
LPG ise ortalama 20 TL fiyat üzerinden satılıyor.


Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Ancak, bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarının rekabet ve serbesti nedeniyle fiyatlar şirketlere ve kentlere göre değişiklik gösterebiliyor.