42 ilde "Narkoçelik-14" operasyonu 42 ilde "Narkoçelik-14" operasyonu

Bahçelievler ilçesinde 32 haftalık hamile Mizgin Güçlü, hastane kontrolü için bindiği minibüste sürpriz bir doğum yaşadı. Bebeğe "Asmin" adı verilirken, annenin durumu iyi, bebek ise tedavi altında. Minibüs şoförü ve yolcuların yardımıyla gerçekleşen bu olay, beklenmedik bir doğum hikayesi olarak kayıtlara geçti.

Perşembe günü saat 09.00 sıralarında Kocasinan Merkez Mahallesi Yayla-Topkapı güzergahında seyreden bir minibüste gerçekleşen olayda, 32 haftalık hamile 23 yaşındaki Mizgin Güçlü'nün doğum sancıları başladı. Minibüs şoförü Hakan Yücel'in çabaları ve sağlık çalışanlarının yardımıyla hastaneye yetiştirilen Güçlü, minibüsün içinde sağlıklı bir şekilde doğum yaptı.

Doğum sonrasında bebeğe "Asmin" adı verildi. Mizgin Güçlü, doğum anında yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "Minibüste bir anda sancım başlayınca kendimi yere attım. Minibüste bir sürü erkek vardı, ben de onlardan çekindiğim için bağıramadım. Minibüsün demirlerinden tutunarak sessizce kendimi sıktım. Sıkınca da zaten bebek geldi."

Minibüs şoförü Hakan Yücel, sürüş sırasında yaşanan olayı şu şekilde ifade etti: "Yayla ışıklar dediğimiz yerde sancısı gelmeye başladı. Arkadan bir bayan geldi sancısı var yardımcı olur musunuz diye. Yolcu var bir anda anlayamıyorsun ne olduğunu, son sürat hastaneye sürdüm."

Anne Mizgin Güçlü ve bebeği Asmin, Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bebeğin erken doğduğu için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenilirken, anne Mizgin Güçlü'nün tedavisi ise Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

Baba Murat Güçlü, yaşanan olayı şöyle anlattı: "Minibüse bir tane bebeğimle bindim, ama inerken iki bebeğimle indik. Aslında bu çok güzel bir duygu ama kızım uzakta, ben buradayım. Henüz kızımı göremedim. Bir an önce kızıma kavuşmak istiyorum."

Minibüs şoförü Hakan Yücel'e "Ebe Hakan" lakabı takıldı. Yolculardan biri olan Orhan Koşan, "İlk defa karşılaştık böyle bir şeyle. Arkadaşımız bayanı doğuma yetiştirdiği için adını 'Ebe Hakan' koyduk" dedi.