30 Aralık 2022'de Ankara'da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak adı geçen MHP'li Olcay Kılavuz, Halk TV'den Seyhan Avşar'a önemli açıklamalarda bulundu. Kılavuz, cinayetin tetikçisini kaçırdığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş'ın kendi evinden çıktığı haberlerini yalanladı ve kendisine yönelik suçlamaları "itibar suikastı" olarak nitelendirdi.

"ZERRE DAHLİM OLSA KAFAMA SIKARIM"

Kılavuz, cinayetle herhangi bir bağlantısının olmadığını vurgularken, "Her şeyden evvel böyle şerefsiz bir olayın içerisinde bulunacak kadar şerefsiz biri değilim. Böyle bir olayın içerisinde zerre dahlim olsa ben kafama sıkar kendimi öldürürüm. Sinan Ateş için ben de adalet istiyorum. Devletimiz gerekeni yapsın," ifadelerini kullandı. Bu olayın kendisini derinden üzdüğünü belirtti.

"BU KORKUNÇ BİR ŞEY"

Cinayetle ilişkilendirilmesini "korkunç" ve "alçakça" olarak niteleyen Kılavuz, "Bu şerefsizliklerin içerisinde bizim yer bulmamızı çeşitli saldırı, çeşitli ithamlarla bizi bu olaylara çekmek istiyorlar. Bu olaydan en çok üzülen ve en çok mağdur olan kişi benim. Namusum ve şerefimle Ülkü Ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne de içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça," dedi.

"CİNAYET GÜNÜ NİĞDE'DEYDİM"

Kılavuz, cinayetin gerçekleştiği gün Niğde'de olduğunu ve olaydan birkaç gün önce de orada bulunduğunu belirtti. "Devlet Bahçeli konuşmalarında Sinan Ateş'ten bahsediyor. Herkesten daha çok bu olayın her yönüyle açığa çıkmasını ben isterim. Zaten olayın olduğu gün memleketim Niğde'deydim. Olaydan birkaç gün önce de öyle. Herkesle alakalı iddialar var. Ama gerçeklere bakmak lazım," ifadelerini kullandı.

"BU İŞİN İÇİNDEKİLERİN ALLAH BELASINI VERSİN"

Kılavuz, cinayete karışanların cezalandırılmasını isterken, "Bu işin içerisindekilerin Allah belasını versin. Benim bu işin önünde, arkasında, sağında, solunda, dolayında olmam mümkün değil," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel 29 Ekim'de görüşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel 29 Ekim'de görüşecek mi?

TETİKÇİYİ KAÇIRAN DEMİRBAŞ'IN EVİNDEN ÇIKTIĞI İDDİASI: "HEPSİ YALANDAN İBARET"

Kılavuz, Sinan Ateş cinayetinin tetikçisini kaçıran Tolgahan Demirbaş'ın kendi evinden çıktığı yönündeki iddiaları da reddetti. "Bunların hepsi yalandan ibaret. Öyle bir şey yok. Suçlu biriyle, suça bulaşmış biriyle temas kurar mısınız? Sinan Ateş için adaletin tecelli etmesini herkesten çok ben isterim. Alnımız ak, başımız dik. Ben kahroluyorum. Ölümden ağır geliyor. Böyle bir olayın içerisinde zerre dahlim olsa ben kafama sıkar kendimi öldürürüm," dedi.

"İFADEYE ÇAĞRILSAM GİDERİM"

Kılavuz, dosya kapsamında şüpheli olduğuna dair bir bilgisinin olmadığını ve ifadesinin alınması durumunda gitmeye hazır olduğunu belirtti. "İfadeye Devlet Bahçeli Bey'de bana yönelik bir saldırı olduğunu biliyor. Bugüne kadar açıklama yapmadım. Kurumsal kimliğimden kaynaklı. Ölüp ölüp diriliyorum. Sinan Ateş'e suikast yapıldı, bana da itibar suikastı yapılıyor. Beni de böyle öldürüyorlar," şeklinde konuştu.

Editör: Burak Hakkı Polat